AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Folkesundhedsvidenskab, Kandidat

Udlandsophold

På uddannelsen er der mulighed for at tage på udlandsophold på 3. semester. Det er dog begrænset hvilke lande man kan tage til, da der er krav om, at de kurser eller projekter man deltager i på et udenlandsk universitet,  lægger sig ret nøjagtigt op ad studieordningen, således at man kan få merit.

På nogle af de nordiske og europæiske universiteter vil det være muligt at deltage i kurser og projekter, der kan gives merit for. Som studerende er man selv ansvarlig for at undersøge dette.

 

"Det var en helt fantastisk at opleve hvordan folkesundhedsvidenskab bliver set på i et andet land, men også at opleve en anden undervisningsform og studieopbygning."

Marie var på udlandsophold i trondheim, norge

I forbindelse med min kandidat i folkesundhedsvidenskab på AAU, tog jeg et semester på NTNU i Trondheim, Norge. Det var helt fantastisk at opleve hvordan folkesundhedsvidenskab bliver set på i et andet land, men også at opleve en anden undervisningsform og studieopbygning.

Da der på NTNU ikke er projektarbejde som på AAU, søgte jeg godkendelse til et fag i projektledelse. Dette kursus var designet til civilingeniører, så jeg fik min sag for med nye termer og en anderledes måde at tænke på. Jeg synes udbyttet var fantastisk og alt det som fra start virkede meget forskelligt blev koblet sammen undervejs. På NTNU var jeg primært tilknyttet instituttet for Medisin og Helse - Folkehelse. Her blev jeg mødt af søde og imødekommende studerende, undervisere, professorer og sekretærer. Alle stod klar til at hjælpe når noget var forvirrende, og oplevelsen med universitetsmiljøet var fantastisk.

Foruden det faglige udbytte, blev jeg introduceret for den norske natur og kultur - og det er en varm anbefaling at tage springet og prøve noget nyt og anderledes på sin kandidatuddannelse i Folkesundhedsvidenskab.

Marie Kanstrup, kandidat i Folkesundhedsvidenskab 

Læs mere om uddannelsen

Vil du på udlandsophold?

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.
 

Læs mere om udlandsophold