Forskning
Samarbejde

Erhvervsøkonomi, cand.merc.

International Business på Aalborg University Business School

International Business, cand.merc.


Kandidatuddannelsen i International Business på Aalborg University Business School (AAUBS) klæder dig på til en karriere inden for international virksomhedsledelse. Uddannelsen fører til en cand.merc. i Erhvervsøkonomi med specialisering i International Business.

På uddannelsen opnår du viden og kompetencer, som du kan bruge, hvis du gerne vil arbejde inden for det internationale område. Uddannelsen fokuserer på internationalisering af virksomheder, og du får bl.a. viden om udfordringer ved udvikling af en ​​international forretningsstrategi og styring af internationale forretningsaktiviteter og -funktioner.

Med en cand.merc. i International Business vil du kunne lede og koordinere virksomheders internationale aktiviteter og bidrage til beslutninger, der tages i et globalt perspektiv. Typiske jobs vil være internationale stillinger i små og store virksomheder eller organisationer inden for salg og marketing, eksport og import eller som rådgiver og konsulent. Du vil normalt starte som fx projektleder for senere at avancere til leder/ansvarlig medarbejder.

Kandidatuddannelsen er kendetegnet ved et tæt samspil mellem teori og praksis og en anvendelsesorienteret tilgang eksemplificeret ved casestudier og projektarbejde, relateret til konkrete problemstillinger i virksomheder. Uddannelsen er engelsksproget, og undervisningen foregår derfor på engelsk.

En kandidatgrad i International Business giver dig:

  • en dyb og bred, tværfaglig forståelse for internationale forretningsspørgsmål, herunder kompleksiteterne i internationale forretningsorganisationer og ledelse samt de økonomiske, politiske, sociale og kulturelle aspekter ved international virksomhedsledelse
  • de nødvendige færdigheder til at analysere og vurdere en virksomheds muligheder på det globale marked
  • kompetencer til at udvikle strategier, planer og handlinger ud fra den pågældende virksomheds globale muligheder og sikre, at virksomheden udfører sine aktiviteter effektivt


Læs den fulde uddannelsesbeskrivelse i AAU’s engelske studieguide

Krav om engelsk på B-niveau

På alle engelsksprogede uddannelser på Aalborg Universitet er der krav om bestået engelsk på minimum B-niveau med et gennemsnit på 3,0 eller A-niveau med minimum 2,0 karaktergennemsnit uden oprunding.

Du beviser dit engelskniveau ved at uploade eksamensbevis fra din gymnasiale uddannelse, når du søger om optagelse i Ansøgningsportalen.

LÆS MERE OM VORES ENGELSKKRAV