Forskning
Samarbejde

Erhvervsøkonomi, Cand. Merc.

Ida Knoblauch Hollænder Mortensen, Økonomistyring

Ida har i efteråret 2020 været i praktik hos Ramböl i deres Management Consulting-afdeling i Aarhus.

Ida Knoblauch Hollænder Mortensen- Jeg har været i praktik fra og med september til og med januar og har efterfølgende fået studiejob hos virksomheden. Inden jeg søgte praktik, blev jeg primært motiveret af gæsteforelæsere, der fortalte om de fordele, et praktikophold kan have, og som sagde, at den erfaring, jeg opnår, er med til at skille mig ud på arbejdsmarkedet. Derudover ville jeg opnå ny, praktisk erfaring og får mulighed for at bruge noget af det, jeg har lært, ude i erhvervslivet.

Under praktikopholdet havde jeg forskellige arbejdsopgaver, bl.a. en business case, hvor jeg arbejdede med finansielle beregninger, som er relevante for studiet. Derudover har jeg lavet meget strategisk analysearbejde, hvor jeg især har haft mulighed for at bruge meget af det, jeg har lært både på sin bachelor og cand. merc.

Min praktik startede med en introuge, hvor der blev taget hånd om praktikanterne. Aktiviteterne var skemalagte og strukturerede, og praktikanterne fik alle en mentor, som var med fra start til slut og fulgte op på os.

Det kan helt sikkert anbefales at tage på praktikophold, selvom det kan være hårdt. Man får noget af værdi til sit CV og forhåbentlig en afklaring på, hvad man vil i fremtiden. Derudover har min praktikplads også bidraget med praktisk erfaring til mit speciale, så jeg nu både har praktisk og teoretisk viden.

- Ida Knoblauch Hollænder Mortensen, 2021.