Forskning
Samarbejde

Entrepreneurial Engineering, cand.tech.

Studerende fortæller

Studerende fortæller

Simon Risgaard Møller, studerende på Entrepreneurial Enigneering, fortæller om uddannelsen

”Du får skarp teoretisk erfaring og bliver presset ud i at bruge det i praksis, hvilke har givet mig rigtig meget i forhold til at teste idéer og få en idé til at blive til en rentabel forretning”

”Jeg har altid været passioneret omkring forretning og det at gør idé til virkelighed. På min bachelor startede jeg min anden virksomhed, som kørte så godt, at jeg kunne leve af det og ansætte folk på fuld tid, men jeg var startet på kandidaten Operation and Innovation Management, mest af alt fordi jeg var tiltrukket af titlen som civilingeniør. Efter første semester tog jeg et sabbat år, bl.a. for at arbejde i min egen virksomhed og for at komme på en længere ferie rundt i Asien. Efter den ferie besluttede mig derefter for at følge mit hjerte og tage kandidaten, der tiltrak mig mest, nemlig Entrepreneurial Engineering (Forretningsinnovation). Det skal lige tilføjes at jeg aldrig nogensinde, i hele mit liv, har været så glad for at gå i skole, som jeg blev efter at være startet på EE.

Da jeg var færdig på HHX, anede jeg ikke, hvad jeg ville med mit liv, derfor besluttede jeg at gå til en livsstilscoach. Her fandt hun og jeg ud af, at min store drøm er at blive iværksætter og herre i egne sko. Kan man godt bare blive det? Ja det kan man godt, men du øger sandsynligheden for at få succes, hvis du har noget viden med dig. Derfor startede jeg på universitet. Når min kandidat er færdig, er min intention at være selvstændig, men hvis økonomien ikke umiddelbart holder, så vil jeg søge job, hvor jeg har mulighed for at innovere på eksisterende eller nye produktporteføljer.

Alt er spændende ved Entrepreneurial Engineering! Du får skarp teoretisk erfaring og bliver presset ud i at bruge det i praksis, hvilke har givet mig rigtig meget i forhold til at teste idéer og få en idé til at blive til en rentabel forretning.

Fra 2. semester på min bachelor har jeg arbejdet med erhvervslivet. Derfor var det fedt efter bacheloren at have muligheden for at arbejde med mine egne idéer og lave et firma ud af det.

På første semester af kandidaten arbejdede jeg sammen med LEGO Education. Det var fantastisk at arbejde sammen med dedikerede medarbejdere fra LEGO. De gav god sparring, og jeg er sikker på, vi fik etableret en Win-Win.

På de seneste semestre har jeg sammen med min gruppe arbejdet på at kommercialisere Crickster, som laver fødevarer med insekter. Vi har testet, lavet prototyper, markedsundersøgelser, segmenteringsanalyser, undersøgt forskellige forretningsmodeller, lavet strategier, risikoanalyser mm. Alt hvad det kræver for at lave en rentabel forretning med så højt afkast baseret på så lav risiko som muligt med udgangspunkt i de midler, vi har haft til at starte med.

Visionen: Crickster vil lede verden mod en sundere og mere bæredygtig madkultur ved at informere om og introducere rationelle, bæredygtige og velsmagende fødeprodukter.

Mission: Crickster er en fødevarevirksomhed der gør sundhed og bæredygtighed velsmagende.

Jeg har været i praktik i egen virksomhed, Crickster, sammen med mine medstiftere. Her har vi bl.a. haft en del praktikanter. Det har været lærerigt og sjovt. Det vil jeg klart anbefale, hvis man går med en iværksætter i maven.

Det kunne ikke være bedre at være studerende på AAU! Niveauet er højt. Menneskerne jeg studerer med er søde og intelligente. Der er rigtig mange arrangementer, som ofte er gratis eller hvor du blot betaler et symbolsk beløb. Vi har nogle gode faciliteter, bl.a. ”Create” nede på havnen, bibliotek ved Nordkraft mm.”

Simon Risgaard Møller, studerende på Entrepreneurial Enigneering