Uddannelse
Forskning
Samarbejde

International Virksomhedskommunikation i Engelsk, kandidat

Praktik

Studerende på Aalborg Universitet

PRAKTISK ERFARING – EN DEL AF STUDIET

På kandidatuddannelsens 3. semester skal du i et projektorienteret forløb (praktik) i en virksomhed eller organisation i udlandet eller i Danmark. Her får du mulighed for at arbejde praktisk med de problemstillinger, som du på uddannelsen arbejder mere teoretisk med. Du kan på den måde tilføre virksomheden ny viden, samtidig med at du gør dig nogle værdifulde erfaringer på arbejdsmarkedet, som du kan trække på, når du er færdig med uddannelsen og skal ud at søge job. Dine praktiske erfaringer fra den studierelevante praktikplads giver dig desuden nogle ekstra kompetencer, der er efterspurgt i erhvervslivet.

Praktikken er en del af studiet, så du beholder din SU under praktikken. Du skal være i praktik 3-6 måneder og have studierelevante arbejdsopgaver i praktikforløbet, og du skriver desuden en større opgave med relation til praktikken, som du skal til eksamen i. Studiets praktikkoordinator hjælper dig med det praktiske i forbindelse med at finde en praktikplads.

Udlandsophold

Hvis du ikke ønsker projektorienteret forløb på dit 3. semester, kan du vælge at udskifte praktikopholdet med et studieophold i udlandet. AAU har samarbejdsaftaler med mange udenlandske universiteter. Samarbejdsaftalerne gør det nemt at tage et semester i udlandet, men det er også muligt at arrangere ophold på andre universiteter. Studerende på international virksomhedskommunikation tager ofte på studieophold i fx Storbritannien, USA, Hong Kong og Sydkorea.

Studiets internationale koordinator og Internationalt Kontor hjælper dig med det praktiske i forbindelse med opholdet. Du får din SU med, og du kan også søge ekstra legater.

Vil du på udlandsophold?

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.
 

Læs mere om udlandsophold