Forskning
Samarbejde

Energy Engineering, Civilingeniør

Studerende fortæller

Studerende fortæller

”Praktik er en fantastisk mulighed for at lære, hvad det vil sige at arbejde som ingeniør”

”Jeg har taget en bachelor i Energi med specialisering i Termisk Energiteknik. Jeg fortsatte med en kandidat i Thermal Energy and Process Engineering. Det fede ved at læse til energiingeniør er kombinationen af teoretiske kurser og lidt mere praktiske projekter, hvor der oftest indgår noget eksperimentelt arbejde med forsøg. Det er samtidigt en virkelig bred uddannelse med meget lav ledighed efter fuldendt studie.

På 3. semester af kandidaten er der mulighed for at komme i virksomhedspraktik, og jeg var så heldig at være i praktik ved Grundfos sammen med én mere fra studiet. Praktik er en fantastisk mulighed for at lære, hvad det vil sige at arbejde som ingeniør. Det var også en tiltrængt forandring i hverdagen efter fire studieår på AAU.

Grundfos gjorde meget for, at vi skulle føle os som en del af virksomheden, og vi deltog blandt andet i ugentlige afdelingsmøder, hvor man fremlægger planerne for den næste uge. Ved at deltage i møderne fik vi også en større indsigt i hvilke andre projekter der foregik i Grundfos.

Vores projekt bestod af at udvikle en CFD-model, der kan forudsige erosion i pumper. Det er sjovt at arbejde på et projekt, hvor man ved, at man gør en forskel, og at ens projekt skal bruges til noget. Der blev også lavet eksperimentelt arbejde, så vores model kunne verificeres.

Ved at være i praktik har jeg opnået en større tro på mine faglige kompetencer og er derfor ikke nervøs ved tanken om at skulle ud på arbejdsmarkedet.”

Nicolai Tang, studerende på Energy Engineering med specialisering i Thermal Energy and Process Engineering