AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Energy Engineering, Civilingeniør

Tidligere studerende fortæller

Tidligere studerende fortæller

”Projektarbejdet giver et meget dybere indblik i den lærte viden”

”Jeg valgte oprindeligt at læse energiteknik for at tage del i tekniske problemstillinger med høj samfundsmæssig relevans. Undervejs på uddannelsen steg interessen for det elektriske fagområde, og fokus blev flyttet til at dykke mere og mere ned i de tekniske detaljer.

Det spændende ved uddannelsen er, at der er mange virksomheder tilknyttet energiuddannelsen på Aalborg Universitet, og mange af projektforslagene hvert semester er udarbejdet af firmaer. Det giver et ekstra motivations-boost at lave et projekt og skabe resultater, som har værdi for et firma – og at man ikke kun udarbejder en rapport for at gå til eksamen og få en karakter.

Lige nu fokuserer jeg på at tilegne mig høj faglig viden på universitetet, hvor jeg er ansat som videnskabelig assistent på projektet ”Advanced Power Electronics Technology and Tools”. På sigt ønsker jeg et job som udviklingsingeniør – måske hos et af de firmaer vi arbejder sammen med igennem projektet.”

Projektarbejde

”De sidste 5 semestre af uddannelsen har jeg hovedsageligt arbejdet med at presse ydeevnen af effektelektronik. Blandt andet ved at udvikle elektronik der kan klare højere spændinger, end man bruger i dag, og samle flere funktionaliteter i integrerede løsning.

På 7. semester arbejdede min gruppe sammen med KK Wind Solutions, hvor vi udviklede en række nye testsekvenser, der skulle nedsætte testtiden inden deres produkter sættes i vindmøller. På 10. semester arbejdede jeg sammen med FLSmidth Airtech, hvor vi udviklede en prototype til et nyt modulopbygget elektrostatisk filter. Uanset kunde og anvendelsesområde, skulle det samme produkt kunne klare alle deres behov. Man lærer at ens løsninger skal evalueres i et større perspektiv end blot de tekniske krav – parametre som pris, installationsomkostninger og løsningens fleksibilitet bliver en del af de spørgsmål man får ved projektpræsentationen.”

Studieliv

”Det er meget motiverende at studere på AAU. Projektarbejdet giver et meget dybere indblik i den lærte viden. Man lærer værktøjer og metoder at kende, som bedst forstås igennem praktisk erfaring. Gruppearbejdet gør, at man yder en ekstra indsats for at nå et fælles mål i projektet. Til de kurser, som er svære eller ikke rammer ens interesseområde, kan resten af gruppen hjælpe til med at man nemmere arbejder sig igennem stoffet.

Igennem AKU-Aalborg er der en lang liste af boliger til rådighed i forskellige størrelser og prislejer. De relativt billige studieboliger i Aalborg gjorde, at jeg ikke skulle bekymre mig alt for meget om min økonomi og kunne fokusere på at studere.

Der er et utal af muligheder som studerende i byen. Der er foreninger for alt og arrangementer året rundt.”

Udlandshold

”På mit 9. semester var jeg på udlandsophold på University of New South Wales der ligger i Sydney, Australien. Opholdet bestod i 30 ECTS kurser, svarende til et helt semester på AAU. Jeg havde en blanding af elektronik- og produktionsplanlægningskurser, men der var næsten frit valg fra de forskellige institutter. Det gav mulighed for at vælge andre kurser, end hvad jeg var vant til, men også yderligere udvide mine hovedfagområder med kurser, som de kunne tilbyde.

Det var spændende at opleve et andet universitet og en kæmpe oplevelse at rejse rundt i landet efterfølgende. Jeg skulle tilpasse mig nye omgivelser og vænne mig til en noget anderledes måde at studere på. Men det har også givet mig en tro på at kunne anvende min viden i andre sammenhænge og at kunne tilpasse mig. Jeg kan kun anbefale at alle tager et semester i udlandet.”

Asger Bjørn Jørgensen, tidligere studerende på Energy Engineering med specialisering i Power Electronics and Drives, nu ansat som videnskabelig assistent ved AAU