AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Energy Engineering, Civilingeniør

Studerende fortæller

Studerende fortæller

” I løbet af min tid på Energi har jeg lært om mange spændende emner, jeg slet ikke kendte til før”

”I gymnasiet kunne jeg godt lide at bruge fysik og matematik til at analysere og løse problemer. Derfor syntes jeg, at en civilingeniør i Energi var perfekt, da det gav mig muligheden for at kunne arbejde med både el, mekanik, termodynamik og fluiddynamik samt matematik.

Jeg har valgt min specialisering i Effektelektronik, hvor vi arbejder med alt fra vindmøller og solceller til elbiler - det synes jeg, er fedt. I semesterprojekterne er der mulighed for at designe, bygge og teste de ting vi arbejder med, hvilket både er utrolig motiverende, men også giver en helt unik forståelse for hvordan tingene virker.

Vindmøller har altid fascineret mig, så det vil jeg rigtig gerne arbejde med. I løbet af min tid på Energi har jeg lært om mange spændende emner, jeg slet ikke kendte til før, som fx kontrol af elektriske motorer igennem effektelektronik, så det kunne også være spændende. Især en karriere inden for forskning og udvikling vil være fantastisk, enten ved et universitet eller i en virksomhed.

Jeg har søgt en ph.d.-stilling ved universitetet, hvor jeg har mulighed for at arbejde med forskning inden for effektelektronik. Jeg håber at kunne få en masse erfaring og viden, som jeg kan bruge ude i erhvervslivet.

Hvis ikke dette går igennem, så har jeg fået en praktikplads hos KK Wind Solutions i Ikast, hvor jeg skal arbejde med at designe/udvikle elektronik til vindmøller.”

Problembaseret læring

”Et af mine projekter var en del af et forskningsprojekt, der gik ud på bl.a. at udvikle ny teknologi til behandling af kræft. Vores bidrag til dette var at undersøge, hvordan man trådløst kunne levere effekt til robotter inde i menneskekroppen og bygge forskellige prototyper til det system.

Jeg har også arbejdet med et helt nyt og uprøvet apparat, der kan kontrollere elektrisk energi. Samtidig med at jeg lærte om de grundlæggende ting inden for elektronik, kunne jeg anvende den viden til at teste grænserne for det nye apparat. Det resulterede i, at jeg var i Tyskland og præsentere mit arbejde på en international konference sammen med nogle af verdens førende eksperter.

Der er mange muligheder for at arbejde sammen med erhvervslivet på energiuddannelsen. Jeg har bl.a. arbejdet sammen med en virksomhed omkring design af en ny elektrisk motor, test af elektriske apparater og analyse af nye elektriske drivsystemer. Fælles for alle disse projekter er at erhvervslivet vil teste noget ny teknologi. Det har hjulpet mig til at forstå hvilke problemstillinger der er inden for mit felt og møde en masse virksomheder.”

Studieliv

”På det store campus i Aalborg er man tæt på mange andre studerende, både fra ens eget studie men også fra andre. Det gør, at man virkelig føler sig som en del af universitetet. Derudover synes jeg, at projektgruppen, som man arbejder utrolig tæt sammen med, er fantastisk. Sammen med dem har jeg udviklet mig personligt og fagligt, mere end jeg ville have gjort alene.

Der er studielejligheder både omkring campus og inde i byen, men det kan også lade sig gøre at finde noget lidt udenfor Aalborg by. Det er et meget fleksibelt boligmarked, og der er ofte noget til salg/leje.

Der er tonsvis af arrangementer for studerende i løbet af hele året. Det sværeste er at få tid til det hele, sammen med at kurser og projekt også skal passes. De bliver arrangeret af både universitet, foreninger og virksomheder.”

Jacob Bitsch Nørgaard, studerende på Energy Engineering med specialisering i Power Electronics and Drives