AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Datalogi

Min uddannelse har givet mig en fordel

Min uddannelse har givet mig en fordel

Daniel Ejsing-Duun, IT-konsulent hos NNIT

"Jeg fik min kandidat i datalogi fra Aalborg Universitet i sommeren 2013, men allerede før det var jeg kommet igennem nåleøjet hos NNIT, hvor jeg blev ansat som graduate-medarbejder fra september. Overgangen fra studiet til arbejdet foregik overraskende let. Mange af arbejdsformerne gik igen og jeg følte mig hurtigt hjemme. Den største udfordring lå nærmere i at kende metoderne og værktøjerne, som man brugte i det daglige arbejde netop i denne virksomhed.

Jeg mærkede tydeligt allerede under skrivningen af ansøgningen og til samtalerne, at jeg kunne beskrive mange fordele ved både undervisningen fra universitetet, men i særdeleshed også gruppe- og projektarbejdet. Dette kom til udtryk, når spørgsmålene drejede sig om min personlighed og arbejdsmetode, som de lagde stor vægt på. Jeg kunne dog fornemme, at det mest af alt var mit studiearbejde og mine frivillige aktiviteter ved siden af studiet, som havde betydning i forhold til andre ansøgere. Gennem dette havde jeg forstærket mine evner, både inden for faget, men også tværfagligt og det har givet mig mange erfaringer, som jeg stadig læner mig op ad i dag. Ligesom i tværfaglige projekter på universitetet foregår mit nuværende arbejde i høj grad i samarbejde med mange andre fagfolk fra mange områder, da mange opgaver ganske enkelt er for store og for bredtfavnende til at sidde alene med dem.

Alt i alt har min bachelor- og kandidatuddannelse givet mig et teoretisk og praktisk grundlag, som jeg kan bruge til at færdes bredt inden for IT-verdenen og dreje i den retning, som jeg selv ønsker. Projekt- og gruppearbejdet samt de frivillige aktiviteter har været en særdeles værdifuld bonus, som har givet mig en tydelig fordel på arbejdsmarkedet."

Daniel Ejsing-Duun, cand.scient. i Datalogi