Forskning
Samarbejde

Computer Science (IT), kandidat

Fagligt indhold

I det følgende har vi samlet information om de enkelte semestre, kurser og projekter på kandidatuddannelsen i Computer Science (IT). Alle kurser foregår på engelsk.

I studieordningen for kandidatuddannelsen Computer Science (IT) kan du finde detaljer om kurser og projekter samt information om uddannelsens lovhjemmel mm. Bemærk, studieordningen er på engelsk, da uddannelsen foregår på engelsk.

OBLIGATORISK FOR ALLE IKKE-AAU BACHELORER

Alle bachelorer, som ikke har deres bachelorgrad fra Aalborg Universitet, skal deltage i et kursus om problembaseret læring (PBL) som en del af deres 1. semesterprojekt. Bachelorer, som har fået merit for 1. semester, skal deltage i kurset, så det sikres, at de lærer at arbejde efter PBL-modellen. Læs mere om PBL her.

TO SPOR

Der er to spor på uddannelsen: Information Technology (IT) og Computer Science (CS). Hvert spor giver en sammenhængende profil, og du skal vælge et spor, som du ønsker at følge på 2. semester.
 

1. SEMESTER: Secure, Scalable and Useful Systems

På Aalborg Universitet har vi fokus på projektarbejde. De studerende bruger halvdelen af hvert semester på projektarbejde i grupper. Grupperne dannes på baggrund af de valgfag, som de studerende har valgt. I projektet på 1. semester lærer du hvordan brugen af avancerede modeller kan hjælpe med at identificere og løse et problem inden for applikation eller forskning i datalogi samt hvordan analyse af problemet kan bidrage til teoriskabelse inden for datalogi.

PROJEKTMODUL

KURSER

Du skal følge obligatoriske kurser i:

Og du skal vælge et kursus blandt følgende:


2. SEMESTER; to spor

Ved starten af 2. semester skal du have besluttet dig for hvilket spor eller individuelle kombination, du vil følge. Projektgrupperne dannes på baggrund af de fire spor, hvor du vil få mulighed for at gå mere i dybden med dit emne. På 2. semester får du yderligere indsigt i, hvordan brugen af datalogiske modeller kan hjælpe med at identificere og løse problemer inden for datalogisk forskning og applikation.

SPOR 1 - COMPUTER SCIENCE: PROJEKTMODUL

SPOR 1 - computer science: KURSER

SPOR 2 - INFORMATION TECHNOLOGY: PROJEKTMODUL

SPOR 2 - INFORMATION TECHNOLOGY: KURSER


3. SEMESTER: Pre-Specialisation in Computer Science (IT)

På 3. semester påbegynder du din specialisering i Computer Science (IT). I arbejdet med semesterprojektet fokuserer vi på, at du skal lære at formidle et forskningsproblem inden for datalogien. Dette vil danne grundlaget for dit speciale, som du udarbejder på 4. og sidste semester af uddannelsen. Du skal desuden deltage i et specialiseringskursus, som passer til det spor, du har valgt. Kurserne er:

PROJEKTMODUL

KURSER

Du skal følge et obligatorisk kursus i:

Og du skal vælge et specialiserings-kursus blandt følgende:

4. SEMESTER: SPECIALE

Der udbydes ingen kurser på 4. semester, for her skal du bruge hele tiden på arbejdet med dit speciale, som naturligvis udarbejdes under den specialisering, som du har valgt.

PROJEKTMODUL

Læs mere om uddannelsen

Gruppe- og projektarbejde

Gruppe- og projektarbejde

Gruppe- og projektarbejdet på Aalborg Universitet giver dig mulighed for at få en spændende og lærerig studietid både fagligt og socialt.
 

Læs mere om gruppe- og projektarbejde