AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Chemical Engineering, civilingeniør

Studerende fortæller

Studerende fortæller

Rikke Matthiesen, studerende på Chemical Engineering, fortæller om uddannelsen

”Jeg føler, at man ved hvert semesterprojekt bidrager lidt til løsningen af en problematik”

Motivation for uddannelse

”Jeg valgte Chemical Engineering, fordi uddannelsen giver adgang til en bred vifte af industrier såsom olie/gas, vandbehandling, medicinal-, fødevare- og plastindustrien. Desuden synes jeg, at det er fedt at kunne være med til at løse diverse problematikker inden for kemi og bioteknologi.  

Personligt kan jeg rigtig godt lide vores projekter, fordi de giver anledning til at fordybe sig i lige netop dét man synes er spændende – og dertil inddrages en del af de fag, man har haft. 

Jeg er generelt meget bioteknologi orienteret, og vil gerne arbejde inden for medicinal- eller fødevareindustrien. Disse brancher vil aldrig aftage på samme måde som olie/gas, da der eksempelvis altid vil være brug for medicinalbehandling til mennesker og dyr. Faktisk har jeg et studiejob ved biotek firmaet Glycom, som producerer humane mælke oligosakkarider (HMO’er), som er en essentiel kilde af komplekse sukrer i modermælken, men som mangler i meget af den modermælkserstatning, der er på markedet i dag.”

Problembaseret projektskrivning

”I mine projekter har jeg været vidt omkring, for at afprøve forskellige aspekter. De har omfattet olie/gas, plast, vindmøllesektoren, svampeforsøg, og på dette semester laver jeg et projekt i samarbejde med Glycom omkring optimering af deres HMO-produktion.

Det er super fedt at arbejde med aktuelle problemstillinger, hvilket AAU giver rig mulighed for. De samarbejder med mange firmaer og har rigtig gode kontakter, som muliggør, at der kan laves projekter med virksomheder. På den måde opnås en indsigt i hvordan erhvervslivet fungerer.

Jeg føler, at man ved hvert semesterprojekt bidrager lidt til løsningen af en problematik. Tit og ofte når man ikke at undersøge et problem fuldstændig til bunds, men det der er kommet ud af projektet, bliver ofte brugt til et nyt projekt, således der hele tiden bliver bygget ovenpå.”

Samarbejde med erhvervslivet

”Min gamle projektgruppe og jeg har blandt andet lavet et projekt for det tyske firma, Schülke & Mayr omhandlende en H2S scavenger, der skulle testes til olieindustrien. Det giver lige lidt ekstra i bagagen, som er nyttigt når man kommer ud på arbejdsmarkedet.”

Studieliv

”AAU danner ramme for et super fedt studiemiljø. Netop fordi det er et lidt mindre universitet, får man mange gode bekendtskaber både til studerende på tværs af retninger samt undervisere. Mange af underviserne ved hvor den enkelte studerendes kvaliteter og interesseområder ligger, og det er fordel, når der skal vælges projekter, praktikplads osv. Desuden har vi en fredagsbar, som er styret af studerende, og de arrangerer en masse aktiviteter på skolen.

Der er mange kollegier og boligforeninger i Esbjerg, så det burde være til at finde bolig.

Esbjerg er helt sikkert en by i udvikling. De seneste år er der sket meget i Esbjerg – og jeg føler at kommunen lægger stor vægt på at gøre Esbjerg mere attraktiv som studieby. Der er allerede sket en del nye tiltag for de kommende år.”

 

Rikke Matthiesen, studerende på Chemical Engineering