AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Chemical Engineering, civilingeniør

Studerende fortæller

Studerende fortæller

Nikoline Loklindt Pedersen, studerende på Chemical Engineering, fortæller om uddannelsen

”Man lærer at gøre brug af hinandens styrker samtidig med, at man i fællesskab dygtiggøre hinanden”

”Hvis jeg skal være ærlig, var Chemical Engineering ikke min første prioritet, da jeg skulle vælge den uddannelse, som jeg ville basere mit karriereliv på; men der ingen tvivl om, at det har være det rigtige valg. Derfor var jeg heller ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle læse videre til civilingeniør.   

Interesse trumfer alt, når du skal vælge en uddannelse; dette gør også, at du kan klare de perioder på studiet, der trækker tænder ud. Dette syntes jeg selv, at jeg er et godt eksempel på. At min interesse for faget og min evige længsel efter ny viden, altid har trumfet når min ordblindhed til tider har givet mig problemer på studiet.

AAU har ikke blot lært mig at læse og forstå basal teori; men universitetet har også via forelæsere og vejledere lært mig at studere, at stille de rigtige spørgsmål for at kunne løse de problemer, som jeg er blevet stillet overfor og ikke mindst vækket min interesse for at forske. Gennem projektarbejde lærer man at arbejde i en gruppe. Dette forbereder en på erhvervslivet, hvor man ofte som ingeniør skal arbejde i teams. Det er den arbejdsform, jeg har lært mest af på mit studie. Man lærer at gøre brug af hinandens styrker samtidig med, at man i fællesskab dygtiggøre hinanden. Ligeledes lærer man, at godt samarbejde ikke altid er relateret til, hvor gode venner man er i privaten. Og hvis man som mig ikke fra studiestart har vist, hvad ønskejobbet er, har de forskelle projektemner gjort, at jeg har kunne bekræfte og afkræfte mine interesseområder. 

Jeg har specifikt valgt AAU Esbjerg grundet universitetets størrelse. Man får hurtig et socialt netværk, der ikke blot er baseret på ens egen årgang, men krydser på tværs af de forskellige ingeniørretninger. Udover, at AAU Esbjerg gør sit for, at deres studerende kan få et godt socialt netværk ved siden af studiet, bidrager Esbjerg by ligeledes via arrangementer på tværs af de videregående uddannelser.”


Nikoline Loklindt Pedersen, studerende på Chemical Engineering