Forskning
Samarbejde

Biologi

Studerende fortæller

Jesper Wøhlk Bøttcher, studerende på Biologi, fortæller om uddannelsen

"Der er noget for enhver smag, hvis man interesserer sig for naturen" 

"Jeg startede i 2009 på Aalborg Universitet på linjen Biologi efter et enkelt sabbatår med rejser og arbejde. Efter et år fra skolebænken frygtede jeg lidt hvordan det ville være at studere igen, men overgangen var meget glidende. Vi startede roligt op, og der var fokus på gruppearbejde. Jeg var lige flyttet til Aalborg, men fik meget hurtigt et socialt netværk, især i den første måned, hvor der var mange sociale arrangementer fra Universitetets side, men også fordi vi havde de fleste af vores kurser det første år med mange lignende faggrupper som kemi, miljø og bioteknologi. Det faglige netværk har også været til gode ved, at vi har kunnet udnytte hinandens forcer på tværs af faggrupperne.

Jeg havde fra gymnasiet prøvet gruppearbejde, men ikke meget. Jeg fandt dog, at gruppearbejdet, som kendetegner Aalborg Universitet, giver en fantastisk mulighed for at lave et projekt med muligheder og ideer, som jeg alene måske ikke ville have fundet frem til. Gruppearbejdet giver også et statisk punkt på Universitetet med vores eget grupperum, hvor vi sidder og laver opgaver, laver projekt eller hygger. Det er superfedt at få lov til at arbejde med et projekt et semester igennem, hvor det ikke bare er for at skrive et projekt, men hvor selve projektet som produkt giver ny viden eller kommer andre til gavn. Vi lavede eksempelvis et projekt på 2. semester, hvor vi estimerede hvor meget biomasse af en sø, der skulle fjernes for at genoprette søen. Processen fra at få stillet et projektforslag ved semesterstart til at stå med et færdigt projekt sidst på semesteret giver en fantastisk indsigt og læring i at løse problemstillinger, som jeg uden tvivl bliver glad for at kunne, når jeg kommer ud på arbejdsmarkedet.

Jeg valgte at starte på linjen Biologi, da jeg altid har været bjergtaget af, hvordan naturen hænger sammen og fungerer. Vi kommer igennem hele møllen, lige fra store og små dyr til mikroorganismer, fra sø og å til havet, fra krop til celle og hvad der får os til at køre, fra spirende frø til hvad der gør bladene på træerne grønne. Der er noget for enhver smag, hvis man interesserer sig for naturen, om man så på sigt vil arbejde inden for det private eller offentlige i kommune eller undervisning. Det første år af uddannelsen fylder matematik en del, hvorefter biologi og kemi kommer til sin ret. Jeg var forberedt på megen læsning, hvilket der også er, men det er forfriskende, at studiet også foregår en del ude fx med vaders i en sø, gummistøvler i en å, eller ude i naturen og se på planter.

Jeg er faldet rigtig godt til på Aalborg Universitet og er ikke i tvivl om, at Biologi på AAU har været det rigtige valg. Byen og det sociale gør også meget hertil. Det er superhyggeligt at mødes i fredagsbaren på Universitetet til en snak over en øl eller et spil efter en god uge, eller at tage et smut forbi Aalborg Zoo, hvor vi som biologistuderende har fri entré og hvor også en del af undervisningen i zoologi foregår.

Jeg er helt sikkert klar på yderligere tre år på skolebænken, og det er kun fedt at forundres over, hvordan man med tilegnet viden kan se naturen i et helt nyt lys."

 

Jesper Wøhlk Bøttcher, studerende på Biologi