Forskning
Samarbejde

Anvendt filosofi, kandidat

Udlandsophold og projektorienterede forløb

Udlandsophold og projektorienterede forløb

PRAKTISK ERFARING – EN DEL AF STUDIET

Uddannelsen i Anvendt Filosofi lægger stor vægt på at imødekomme den enkelte studerendes interesse for at anvende filosofien i forskellige praksiskontekster. Der er rigtig gode muligheder for udlandsophold og projektorienterede forløb på kandidatuddannelsen.

Igennem det obligatoriske modul "Filosofi i praksis" på 9. semester skal du samarbejde med en virksomhed, organisation eller institution i Danmark eller udlandet. Formålet er, at du igennem et empirisk projektarbejde udvikler dine akademisk-faglige kompetencer i samspil med en praksiskontekst/profession i ind- eller udland og lærer at anvende filosofien i praksis. Vi kalder det et projektorienteret forløb.

I forhold til hvor det projektorienterede forløb skal foregå, spiller dine egne præferencer og valg en afgørende rolle. Både din valgte specialisering (spor) på kandidatuddannelsens og dine personlige interesser spiller med, når du skal finde ud af, om du skal i praktik i en sportsklub eller et tøjfirma, og om det skal være i Hjørring eller Sydafrika.

 

Tre eksempler på projektorienterede forløb 
 

Projektorienteret forløb hos mikrovirksomheden Green Network 

Kasper var i løbet af sit 9. semester på et projektorienteret forløb hos Green Network, der beskæftiger sig med CSR (Corporate Social Responsibility) og bæredygtighed. Forløbet var en fantastisk mulighed for at arbejde med projekter i en spændende virksomhed og førte desuden til et relevant studiejob.

 

Projektorienteret forløb hos Vraa Dampvaskeri

Kandidatstuderende Sebastien Bouchara var på sit 9. semester på projektorienteret forløb hos Vraa Dampvaskeri, som har stort fokus på CSR og miljøbevidsthed i alle virksomhedens processer og udvalg af produkter. Virksomhedens grønne profil skal med hjælp fra Sebastian udbredes til også at omfatte virksomhedens kunder.

 
 

Projektorienteret forløb ved Trænregimentet - Hærens Center for Logistik og Forsvarets Militærpoliticenter  i Nørresundby.

Ane Katrine og Milena, fra Kandidatuddannelsen i Anvendt Filosofi, var i efteråret 2016 på et projektorieteret forløb ved Trænregimentet. Minela fulgte linjen i læringsfilosofi og skrev projekt om fjernundervisning sammen med 1. Logistikbataljon. Ane Katrine fulgte linjen i kulturfilosofi og skrev projekt om mangfoldighed og ligestilling blandt militært ansatte sammen med personelsektionen.

 

Få vejledning  på AAU

En del studerende vælger i forbindelse med etablering af virksomhedssamarbejder at benytte sig af AAU Karriere, som bl.a. tilbyder vejledning om erhvervskontakt under studiet.

Vejledning og inspiration i forbindelse med udlandsophold (herunder også vejledning i relation til ansøgning om økonomisk støtte til udlandsophold) kan du få på universitetet ved henvendelse til Internationalt kontor.

Læs mere om uddannelsen

Vil du på udlandsophold?

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.
 

Læs mere om udlandsophold