AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Advanced Power Electronics, civilingeniør

Fagligt indhold

Laboratoriefaciliteter

 

SE STUDIEORDNING FOR ADVANCED POWER ELECTRONICS

 

Som studerende på specialiseringen i Advanced Power Electronics arbejder du med avanceret effektelektronik og elektriske drivsystemer, og du lærer om motorer/generatorer, intelligent regulering og diagnosticering, effektelektronik og integration af drivsystemer i transport og industri.

Du vil beskæftige dig med spørgsmål som fx:

  • Hvordan forlænger man levetiden af en vindmølles drivsystem?
  • Hvordan skal der laves styring af et undervandsrobotsystem udstyret med effekelektronik?
  • Hvordan skal der laves ikke-lineær regulering af drivsystemer til inspektionsdroner?
  • Hvordan skal der laves drivsystemer til fremtidens elektriske transportmidler?
  • Hvordan designer man pålidelige effektelektroniske systemer?
  • Hvordan implementerer man intelligent regulering i elektroniske systemer i industrien?
  • Hvordan designes et intelligent dronesystem til navigation?
  • Hvordan forbedres robotters industrielle ydeevne gennem avanceret styring og integration af sensorer?

Du studerer i et innovativt, dynamisk og udfordrende miljø på AAU Esbjerg med en kombination af forskningsbaserede kurser, projektarbejde i grupper og tæt samarbejde med virksomheder i industrien og energiforsyningsselskaber. Samarbejdspartnerne kan komme med projektforslag til jeres projektarbejde, og de kan give gæsteforelæsninger eller tilbyde virksomhedsbesøg.

På hvert semester (på nær det sidste) bruger du halvdelen af din studietid på kurser og den anden halvdel på problembaseret projektarbejde. Hvert semester har et overordnet tema, som bestemmer rammen for jeres semesterprojekt, hvor du og din projektgruppe arbejder med en relevant problemstilling.

Uddannelserne på Aalborg Universitet bygger på problembaseret læring og projektarbejde, hvilket giver dig en enestående mulighed for selvstændigt at erhverve ny viden og kompetencer på et højt videnskabeligt niveau. Du kommer til at kombinere teori og praksis i dine semesterprojekter og det bidrager til at gøre dig klar til din fremtidige karriere.

Et eksempel på et projekt er The Smart Home Project - et samarbejde mellem AAU Esbjerg og Solar Flex - som du kan få mere at vide om i videoen nedenunder.

 

Laboratorier

Ved Institut for Energiteknik har du adgang til veludstyrede og moderne testlaboratorier, der giver dig mulighed for at lave spændende eksperimenter. Disse test kan be- eller afkræfte den teoretiske analyse, som du har anvendt under projektarbejdet.

I laboratorierne, som har avancerede computerbaserede målings-og reguleringsfaciliteter, kan du udføre realistiske forsøg. Du får adgang til et stort, veludstyret laboratorie, som giver dig en enestående mulighed for at konstruere og teste prototyper af avancerede effektelektroniske systemer og elektriske maskiner. Der er ligeledes faciliteteter til at teste droner og undervandsrobotter, ligesom der er intelligente reguleringssystemer til rådighed. Læs mere om laboratoriefaciliteterne på Aalborg Universitet i Esbjerg. 


læs mere om virksomheds- og udlandsophold

Læs mere om uddannelsen

Gruppe- og projektarbejde

Gruppe- og projektarbejde

Gruppe- og projektarbejdet på Aalborg Universitet giver dig mulighed for at få en spændende og lærerig studietid både fagligt og socialt.
 

Læs mere om gruppe- og projektarbejde