Forskning
Samarbejde

faq om uddannelse

Her på siden kan du finde svar på de mest stillede spørgsmål om Aalborg Universitet, uddannelser, studieliv, studiebyerne og meget mere. Du kan både læse om undervisning, gruppearbejde, PBL, eksamen, studiejob og meget mere.

Hvis du har nogle spørgsmål, som du ikke kan finde svar på, kan du altid kontakte vores Studievejledning, som sidder klar til at hjælpe dig. 

 • +

  Adgangskrav - hvad gør jeg, hvis jeg ikke opfylder adgangskravene inden ansøgningsfristen?

  Til ansøgninger i kvote 1 kan du supplere i de manglende fag i sommerferien og stadig komme ind til september.

  Læs mere her

 • +

  Eksamen - hvordan foregår det?

  Eksaminerne varierer meget – der kan være både skriftlige og mundtlige eksaminer, ugeopgaver, prøver med eller uden forberedelsestid og projekteksamen, hvor du bliver eksamineret sammen med din projektgruppe.

 • +

  Fjernstudie - kan jeg læse helt eller delvist som fjernstudie på AAU?

  Nej, AAU udbyder ingen bacheloruddannelser som fjernstudier. Men i forhold til din ungdomsuddannelse vil du på universitetet opleve, at du i højere grad selv kan tilrettelægge din arbejdstid på studiet.

 • +

  Gruppearbejde - hvordan fungerer det?

  Typisk vil en gruppe bestå af 4-6 studerende, som sammen løser en større opgave. Projektgrupper dannes typisk for hvert semester dvs. ½ år af gange. Ofte danner studerende selv grupperne ud fra faglige interesser.

  Projektarbejdet består i, at I i projektgruppen udarbejder et projekt, der inden for visse begrænsninger udformes og løses af jer selv. Dette gruppearbejde betegnes som problembaseret og projektorienteret gruppearbejde (læs mere under punktet ”PBL”).
  Alle grupper har tilknyttet en vejleder, som løbende vil vejlede jer.

  Læs mere om gruppe- og projektarbejde her

 • +

  Hvor mange semestre er en bacheloruddannelse?

  En bacheloruddannelse tager 3 år, hvilket svarer til 6 semestre. På sjette semester skriver man et bachelorprojekt. 

 • +

  Jeg kender ikke rigtig nogen i den by, hvor jeg skal læse. Hvad nu hvis jeg ikke falder til?

  Det er helt normalt at være lidt usikker på, at skulle starte et nyt liv i en ny by. Mange andre vil derfor have det ligesom dig. Heldigvis sikrer gruppearbejdet på AAU, at du hurtigt lærer andre på din årgang at kende. Der sker desuden en masse socialt i studiestarten, som kan gøre det lettere at falde til.

  Læs mere om studielivet på AAU her

 • +

  Job og studiejob - AAU Jobbank

  AAU Jobbank er et netværk for studerende og nyuddannede. Her kan du finde studiejob, job, praktikplads og projekter. 

  Besøg AAU's Jobbank her.

 • +

  Motiveret ansøgning - skal jeg vedlægge en motiveret ansøgning, når jeg søger ind på AAU?

  Kun hvis det står specifikt under menupunktet ”optagelse og adgangskrav” under beskrivelsen af den enkelte uddannelse. Det gælder kun nogle få uddannelser på AAU.

  Læs mere her

 • +

  Praktik eller udlandsophold - kan man komme i praktik eller på udlandsophold på AAU?

  Ja, der kan være mulighed for begge dele. Det kan variere fra studie til studie, hvornår de forskellige dele er placeret. Du kan læse mere om praktik og udlandsophold her

  For at afklare om der er mulighed for at komme i praktik eller på udlandsophold på den uddannelse, du ønsker at tage, kan du spørge studievejlederen på det specifikke studie.

 • +

  Problembaseret læring - hvad er det?

  PBL betyder Problem Baseret Læring, og er den studieform, som AAU bruger på sine uddannelser. Det betyder praksis, at alle studerende laver projekter i grupper på hvert semester, og at kurserne på semestrene understøtter projektarbejdet.

  Du kan læse om PBL her eller i denne brochure.

 • +

  Rustur - hvad er det?

  Når man starter på 1. semester, skal man på rustur i 2½ dag med sine medstuderende på uddannelsen. Rusturen plejer at være i oktober og er en del af undervisningsprogrammet. Formålet med rusturen er bl.a. at forberede jer til den fremtidige gruppedannelse og at ryste jer sammen på uddannelsen. 

 • +

  SU - Hvad er reglerne?

  På AAU har vi et SU-kontor, hvor der sidder medarbejdere som er eksperter SU-området. 
  Du kan finde SU-kontoret her

 • +

  Skift studie - hvis jeg starter på en uddannelse og fortryder, kan jeg så bliver overflyttet til en anden?

  Efter studiestart er det som oftest ikke muligt at skifte studie. Fortryder du dit uddannelsesvalg umiddelbart efter studiestart, kan du søge over på en anden uddannelse, hvis der er ledige studiepladser på denne uddannelse, og du opfylder adgangskravene til den.

  Læs mere her

 • +

  Studiejob - er der tid til det?

  Mange studerende har et studiejob. Det kræver imidlertid, at du helt fra studiestart strukturerer din tid og dine opgaver ud fra en skarp prioritering. Dermed reducerer du risikoen for at blive stresset.

 • +

  Undervisning - Hvordan foregår det på AAU?

  Undervisningen på AAU er meget alsidig; fra undervisning i mindre grupper til klasseundervisning og forelæsninger for større grupper af studerende - måske kombineret med workshops og digitale elementer. En stor del af studietiden bruges desuden på gruppearbejde. 

AAU på de sociale medier
AAU på Facebook   AAU på YouTube   AAUstudieliv på Instagram Aalborg Universitet Snapchat