AAU logo

Master i Organisatorisk Coaching og Læring

COACHING, LEDELSE OG KOMMUNIKATION

COACHING, LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Henrik Isaksen er Master i Organisatorisk Coaching fra Aalborg Universitet, 2012. Henrik fortæller:

DET HANDLER OM SAMTALER

"Hele min karriere har handlet om samtalen. Jeg startede ud som journalist i DR-Nyheder og har interviewet alle typer mennesker lige fra narkomaner til ministre, rockstjerner og en enkelt amerikansk præsident. Men det var altid samtalen med det andet menneske, der var tiltrækkende på mig. Og derfor var der en naturlig bevægelse ind i coachingen. Jeg tog en uddannelse som systemisk coach i Attractor, hvor jeg fik smag for både de teoretiske og praktiske aspekter af coachingen. Men jeg ville have mere. Jeg ville længere ind i tankerne og filosofien bag den coachende samtale og her kom MOC'en som sendt fra himlen. Her fandt jeg et læringsfællesskab, der skulle vise sig at være afgørende for min personlige udvikling og definerende for min karriere."

LEDELSESCOACHING

Henrik Isaksen har arbejdet som coach i Vestas Wind Systems A/S. Her har han været coach for en lang række ledere inklusiv CFO og CIO.

"Som coach for ledere i Vestas fik jeg god brug af min viden fra MOC'en. Ikke alene havde jeg fået en meget større og bredere coaching-værkstøjskasse ; jeg havde også fået indføring i nogle af de grundlæggende filosofiske antagelser og tanker som der ligger til grund for forskellige coach-teknikker. Denne læring har været en stor personlig udvikling, da jeg altid har haft en trang til at forstå mennesker og dermed mit eget liv. Og i den organisatoriske kontekst var det også en stor gevinst, da en forståelse for filosofien og tankerne bag coachingen gjorde det muligt selv at designe modeller og organisatoriske indgreb.

Det handler om samtaler, og effekten har været at kunne forandre og styrke organisationer."