kreativitet, innovation og læring i uddannelsessystemer og professioner
Som enkeltmodulstuderende følger du undervisningen sammen med de studerende, der læser hele masteruddannelsen. Optagelsekravene er derfor de samme som til hele masteruddannelsen. Læs om hele Master i Innovation og Kreativt Læringsdesign.
Det er kun uddannelsens 1. semester, der kan følges som enkeltmodul.
Enkeltmodulet - 1. semester
Temarammen for 1. semester er kreativitet, innovation og læring i uddannelsessystemer og professioner. Formålet er, at den studerende opnår viden om læringsteoretiske og pædagogiske aspekter af teorier om kreativitet og innovation samt deres pædagogiske grundlag og konsekvenser.
Den studerende udvikler analytiske og metodiske forudsætninger for at igangsætte, gennemføre, forankre og evaluere læring, kreativitet og innovation på et pædagogisk grundlag i uddannelseskontekster og professionsfelter.
Temaerne på semesteret vil primært være læringsteori med fokus på pædagogik og didaktisk design, kreativitet og innovation, kreative og innovative processer, didaktisk kompetenceudvikling samt professionsudvikling.
Desuden er der undervisning i forskellige undersøgelsesmetoder og didaktiske metoder, herunder æstetiske, kunstintegrerende, håndværksinspirerede metoder, og du vil som studerende vil blive introduceret til det problemorienterede projektarbejde, aktionsforskningseksperimenter samt elektronisk lærings- og kompetenceportfolio som arbejdsform.
DER ARBEJDES MED SPØRGSMÅL SOM:
- Hvordan udvikles innovation og handlekraft, og hvordan spiller kreativitet sammen med beslægtede fænomener som entreprenørskab og innovation?
- Hvordan kan en underviser understøtte kreativitet i et lærings- og uddannelsesperspektiv?
- Hvordan tematiseres emotionelle udfordringer forbundet med ”udviklingsstvang”?
- Hvordan kan undervisning og udvikling i uddannelses og professionskontekster hente inspiration fra kunstens fagfelter i form af tilgange, arbejdsformer, metoder og læreprocesser?
PROBLEMBASERET LÆRING
Uddannelsens første semester afsluttes med et skriftligt, problemorienteret projektarbejde. Projektarbejdet følger Aalborg Universitets PBL-model (problem-baseret læring), hvor omdrejningspunktet er dine selvdefinerede temaer, problemstillinger og forskningsspørgsmål. Herigennem udforskes teoretiske og praktiske forståelser af læring, kreativitetsudvikling og innovation i specifikke uddannelses- og professionskontekster. Dette formidles gennem projekter, der danner grundlag for din læring på videnskabeligt og teoretisk funderet grundlag.
PÆDAGOGISK OG DIDAKTISK FOKUS
Hensigten med KREA er, at du udvikler teoretiske forståelser om læringsteori, innovationsprocesser og kreativitet som fænomen og begreb i uddannelse og undervisning. Disse forståelser udvikles med et pædagogisk og didaktisk fokus, hvor der inddrages viden og perspektiver fra det kunstneriske felt.
Design af kreativitets- og innovationsfremmende læringsmiljøer og kreativitetsfremmende metoder analyseres og udforskes under hensyntagen til forskellige kontekstuelle og institutionelle udviklingsbetingelser. Design forstås i denne sammenhæng på flere niveauer, så det ikke alene kan fungere som konkret opgaveløsning i forhold til kreativitets- og innovationsprocesser, men også som ledelsesmæssigt perspektiv på rammesætning og udvikling på et institutionelt niveau.
FAGLIGE SPØRGSMÅL
Lektor Julie Borup Jensen
Tlf. 2750 6828
E-mail: jbjen@learning.aau.dk
SPØRGSMÅL VEDR. ADGANGSKRAV OG DISPENSATION
Chefkonsulent Lone Stoustrup
Institut for Læring og Filosofi
E-mail: lones@learning.aau.dk
Tlf. 9940 9951
Studiesekretariat
Studiesekretær Merete Nielsen
Tlf. 9940 7035
E-mail: mni@learning.aau.dk