AAU logo

Master i IT, Softwarekonstruktion

Indhold

De fleste af de tekniske brud på it-sikkerheden, der i dag rapporteres, kan spores tilbage til fejl enten i den underliggende software eller i netværkssikkerheden.

En af hovedårsagerne til dette er de asymmetrier, der gælder i sikkerhedsspørgsmål. F.eks. skal en angriber blot finde én fejl, hvorimod den angrebne skal beskytte mod alle fejl, og selv små, trivielle fejl i en implementation eller netværkskonfiguration kan føre til store huller I en organisations sikkerhedsprofil.

Denne fagpakke giver deltagerne en solid faglig baggrund inden for netværkssikkerhed. Gennem kombination af teori og praksis bringes de i stand til at forstå, analysere og løse konkrete problemstillinger inden for netværkssikkerhed, herunder detektion af malware, botnets og lignende på baggrund af overvågning af netværksaktivitet og -trafik.

Der er tale om en teknisk fagpakke, men der forudsættes kun begrænset teoretisk viden som baggrund for fagpakken.

Den er bygget op af tre enkeltfag:

  • Grundlæggende netværkssikkerhed giver en omfattende introduktion til netværksovervågning og netværkssikkerhed, hvilket giver deltagerne en god teoretisk ballast i forhold til at forstå og analysere forskellige typer angreb.
  • Trafikanalyse og netværkssikkerhed går i dybden med indsamling og analyse af netværkstrafik og inkluderer både praktiske og teoretiske aspekter.
  • Hacker Space giver deltagerne mulighed for i praksis at afprøve både angrebs- og forsvarsstrategier i et kontrolleret miljø samt efterfølgende at analysere og evaluere på de opsamlede data.