Testimonials

Portrætbillede af Allan Andersen. Foto: Privatfoto

Jeg fik meget ud af undervisningen i moderne organisationsudvikling

Allan Andersen er indehaver af firmaet DAAT.DK som har udviklet DAAT-modellen - Dependencies Around Agile Teams.

"I forbindelse med min Masteruddannelse i IT var fagpakken IT-lederen den fagpakke, jeg fik mest ud af. Valget og gennemgangen af fagpakkens teoretiske modeller er spændende og givende. Hvis man har en interesse for organisationsudvikling og teorierne bag dette, kan jeg kun anbefale, at man tager denne pakke og graver sig ned i modellerne.

Fagpakkens underviser er inspirerende og god til at forklare de teoretiske sammenhænge. I min masterafhandling arbejdede jeg videre med modellerne fra denne fagpakke, som har bidraget med en unik mulighed i min videre karriere. 

team udviklingen og den moderne tilgang til organisationsudvikling

Noget af det, jeg fik mest ud af, var team udviklingen, den mere moderne organisationsudviklings tilgang i form af systemisk ledelse kombinereret med nogle af klassikerne ved Bruce Tuckman / Jon R. Katzenbach og Douglas K. Smith.

ALC modellen (Action Learning Consulting, red.) er også ret spændende som model. ACL er i bund og grund en projektmodel, der har øje for, at forandringer forankres i det yderste led i organisationen. Hvis det lærende partnerskab og designprincipper og forankringsdimensioner er noget, du synes lyder spændende, så er ALC modellen lige noget for dig. Noget af det, jeg finder meget interessant, er, at modellen kan bruges til mange forskellige problemstillinger, og den kan let deles op i elementer. Du kan således bruge netop de dele, du lige står og mangler. Personligt har jeg brugt forankringsdelen af ALC modellen meget i mit daglige virke.

Modeller kan være tunge og de forsøger at putte en kompleks omverden ned i kasser, men hvis du tager det, du skal bruge i din dagligdag, giver fagpakken dig en bred vifte af værktøjer.

Allan Andersen er uddannet Master i IT, hvor IT-lederen indgår som den ene fagpakke.