vis

MIL master dimittender på EDULEARN konference sommer 2018

For trejde år i træk deltog MIL master dimittender med deres papers i EDULEARN konferencen - læs om deres oplevelser herunder

Lagt online: 05.09.2018

MAKING LANGUAGE STUDENTS ENGAGE IN EVERYDAY DIALOGUE THROUGH AN INNOVATIVE ICT INTEGRATED DESIGN FOR LEARNING

A. Fonnesbech, M. Kolding, B. Tonn

"Det var meget interessant at deltage i Edulearn18-konferencen i Palma og at få så mange indtryk fra andre undervisningssystemer og også fra andre forskningskulturer. Der var mange hundrede oplæg at vælge imellem indenfor mange forskellige læringsområder, men vi oplevede flere spændende oplæg, som gav inspiration til vores videre arbejde og også gav lyst til at forske videre. Der var dog en stor forskel på oplæggenes kvalitet og relevans i løbet af de to dage.

Oplevelsen ligger både i at arbejde med paperet, som er en ny genre for os, og i at præsentere vores design og ideer for andre. Vi har fået ny viden om, hvad der rører sig indenfor andre læringsfelter og vi har fået nye internationale kontakter, som vi kan netværke med.

At være afsted sammen med andre MIL’ere og med vores undervisere gav også anledning til rigtig mange faglige samtaler om IKT og læring, som vi jo allesammen nørder med i en eller anden form. Så vi kan varmt anbefale at kaste sig ud i Edulearn."

Læs deres paper

HOW A ONE-TO-ONE COMPUTING LEARNING ENVIRONMENT CHALLENGES TEACHER-STUDENT RELATIONS

M. Adelsten, C. Lauridsen, B. Noer

"Vi står ved talerstolen og kigger med ærefrygt ud over tilhørerne, som vi ved er repræsentanter for universiteter og andre uddannelsesinstitutioner fra hele verden. I maven flakser sommerfuglene lystigt rundt, og man skal lige synke en ekstra gang. Så er det nu, det sker. En efter en tager vi ordet, og efter første sætning med lidt rystende stemme oplever vi alle tre, at behovet for at nå ud til folk med vores forskning klart overdøver nervøsiteten, og vi nyder at se, at folk lytter. Vi har øjenkontakt med dem, og nogle nikker anerkendende. Tiden går selvfølgelig alt for hurtigt, og ordstyreren stikker diskret sine små skilte i luften: 5 minutes left, 3 minutes, 1… og så er vores 15 minutes of fame overstået.

Forud for denne kulmination på to års masterstudier og arbejdet med vores paper lå et ikke uanseeligt antal timers arbejde med at få fundet essensen af vores masterprojekt, men deri også en mulighed for os at fordøje det hele igen og gøre det levende i kort form for et internationalt publikum. Folk omkring os havde lidt svært ved at forstå, at vi skulle arbejde i vores masterstudiegruppe, når vi nu ikke var studerende mere, men dels nød vi at skulle samarbejde igen, og dels var ingen af os i tvivl om, at deltagelsen på Edulearn var alt arbejdet værd.

Det var næsten helt surrealistisk at mødes med sine studiekammerater i lufthavnen i Palma og tage en taxi ud til strandhotellet, vi skulle bo på. Det hele signalerede badeferie, og vi var da også de eneste, der redigerede PowerPoint-præsentationer i lobbyen. Det var også mærkeligt at iføre sig tilnærmelsesvis præsentabelt tøj i 30 graders varme, men i det øjeblik man trådte ind i Palau de Congressos var feriefornemmelserne forsvundet. Nu havde man chancen for at suge viden til sig i et internationalt miljø, og bare det at se ens eget navn på deltagerlisten sammen med fremmedartede navne på folk fra hele verden var en stor oplevelse.

Som førstegangsdeltagere på disse internationale konferencer havde vi en del at lære, for lidet havde vi forudset, at vi skulle have konditionstrænet forud for denne tur. Det viste sig, at der var ti  oplæg i gang samtidig og ingen pause mellem oplæg i samme klynge, så vi måtte løbe mellem konferencerummene, indtil vi fandt ud af, at det gav god mening at blive samme sted til et par oplæg i træk, ligesom vi fandt ud af, at det ikke var kvantitet, men kvalitet der talte, når det handlede om at få viden med hjem.

Tilbage ved talerstolen i vores konferencerum modtager vi stolte bifaldet – på en gang lettede over, at det er godt overstået og samtidig ærgerlige over, at det er slut. Et par tilhørere kommer hen og vil gerne vide mere: Vi har problemstilling og resultater, der når ud over Danmarks grænser. Det er stort.

Et par dage senere siger vi ikke farvel, men på gensyn til hinanden og de andre repræsentanter fra AAU, og vi tager hver til sit: Trætte og mættede af viden og networking, men samtidig med blod på tanden til at fortsætte – til at gøre noget mere sammen. Vi står med indtrykket af, at vi faktisk i Danmark er godt med på mange områder og med oplevelsen af, at selvom vi tre bare er bittesmå uanseelige brikker i international sammenhæng, så har vi bidraget til at sætte tanker i gang hos vores tilhørere, ligesom vi er klogere, end da vi kom. Kan man ønske sig mere som afslutning på mere end to års hårdt arbejde?"

Læs deres paper