vis

Gæsteforelæsning den 22. januar om User eXperience (UX) v. Anders Bruun

Lagt online: 22.01.2016

I forbindelse med MILs januarseminar fredag den 22. januar gæster Anders Bruun MIL med en forelæsning om begrebet User eXperience (UX). UX har udviklet sig over de sidste 10 år og dækker en bred vifte af emner indenfor human-computer interaction. Inden for forskningen og praksis er der sket et skifte. Hvor man tidligere fokuserede på usability, er fokus nu på det bredere begreb UX.

Forelæsningen tager fat på spørgsmål så som:

• Hvad er forskellen på usabilty og UX?
  • Er UX bare “gammel vin i nye flasker” eller ligger der mere i dette og i givet fald hvad?

I løbet af forelæsningen gives også et overblik over forskningen indenfor UX med fokus på, hvordan UX måles. Derudover præsenteres resultater fra et nyt studie, som stiller sig kritisk overfor den måde, hvorpå UX måles pt., hvilket kan have store konsekvenser i praksis.

Forelæsningen finder sted på Roskilde Universitet, Universitetsvej 1 i bygning 40, lokale  43.3.29, kl. 16.00-17.30. Alle MIL undervisere, studerende og tidligere studerende er velkomne til at deltage til gæsteforelæsningen og festmiddagen. NB: Hvis I ikke er tilmeldt seminaret, men ønsker at deltage i festmiddagen, bedes I give besked til Julie Søder Nielsen på jsn@hum.aau.dk senest den 14. januar.