AAU logo

vis

Forelæsning om Den digitale omstilling v./ Jan Damsgaard

Forelæsning om Den digitale omstilling v./ Jan Damsgaard

Forfatter og foredragsholder Jan Damsgaard fra CBS gæster MILs januarseminar med et foredrag baseret på hans seneste bog "Den digitale omstilling - 9 radikale udfordringer erhvervslivet skal overleve".

Lagt online: 09.12.2016

Professor Jan Damsgaard, institutleder af Department for IT Management ved CBS, gæster MIL d. 27. januar med en forelæsning baseret på hans seneste bog "Den digitale omstilling - 9 radikale udfordringer erhvervslivet skal overleve". Forelæsningen finder sted i forbindelse med afviklingen af MILs januarseminar på AAUs campus i Sydhavnen, København.


Forelæsningen starter kl. 19.00 på A.C. Meyers Vænge 15, Sydhavnen i Auditoriet d. 27. januar-2017.

Alle med tilknytning til MIL er velkomne til at deltage, når Jan med masser af gode eksempler giver indsigt i den digitale økonomi (herunder deleøkonomi), Internet of Things (IoT), crowdsourcing, big data og cloud-baserede tjenester for at forstå digitaliseringens inderste væsen. I sin forelæsning ser Jan på spørgsmål såsom: Hvorfor er det Mobilepay, Uber, Gomore, Google, Amazon, Apple og Airbnb, der sætter dagsordenen i den digitale økonomi? Hvorfor kostede den danske motions app Endomondo 575 millioner kr.? Hvordan kan Uber være 51 milliarder dollars værd, når virksomheden stort set intet ejer? Hvordan kan Facebooks årlige overskud være mere end 12 milliarder dollars, når det sociale netværk er gratis at bruge?

Den digitale revolution bliver mindst lige så gennemgribende som den industrielle og trækker allerede sine synlige spor. Aviserne kæmper, bankerne er truede, smartphonen har opslugt stribevis af lukrative brancher, gennemtygget dem og spyttet dem ud igen som gratis apps. Forandringen kan mærkes overalt, men alligevel tøver mange danske erhvervsledere med for alvor at tage konsekvensen af digitaliseringen. Jan vil i sin forelæsning på en let og forståelig måde give en forståelse af teorierne og forskningen bag den digitale økonomi og de udfordringer og muligheder, digitaliseringen giver erhvervslivet – og hvorfor det er på høje tid at tage dem alvorligt.

9 konkrete udfordringer for erhvervslivet, som Jan berører i sin forelæsning:

  • Hvordan undgår virksomheden at dø i digitaliseringen?
  • Hvordan vælger virksomheden den rigtige digitale løsning?
  • Hvordan kan virksomheden tjene penge, når digitale produkter er gratis?
  • Hvordan tiltrækker virksomheden brugere til sin platform og sørger for, at de bliver hængende?
  • Hvordan ændrer virksomheden sin kommunikation, så den passer til sociale medier?
  • Hvordan kan virksomheden udnytte deleøkonomien, blandt andet crowdfunding og crowdsourcing?
  • Hvordan ændrer virksomheden ledelseskultur, så den baserer sig på big data?
  • Hvordan kan virksomheden bruge Internet of Things (IoT) til at skabe værdi for kunderne?
  • Hvordan gør virksomheden sig klar til cloud computing?

Alle MIL undervisere, studerende og tidligere studerende er velkommen til at deltage til gæsteforelæsningen. NB: Hvis I ikke er tilmeldt seminaret, men ønsker at deltage i fællesmiddagen efterfølgende, bedes I kontakte Julie Christiansen på julie@hum.aau.dk hurtigst muligt og senest den 15. januar kl. 12.00.