AAU logo

vis

Foråret 2018 på Master i ikt og læring

Foråret 2018 på Master i ikt og læring

Efterårssemesteret er godt i gang, imens MIL forbereder foråret 2018. Se her, hvad foråret på MIL byder på.

Lagt online: 30.08.2017

Arbejder du med integration af informations- og kommunikationsteknologi (ikt) og læreprocesser, og ønsker du at dygtiggøre dig inden for emner som digital produktion, virtuelle læringsformer inden for specialpædagogikken, videoaktiviteter i lærings- og samarbejdsprocesser samt analyse af brugerpraksis i anvendelse af IKT systemer i læringssituationer? Så er foråret 2018 på MIL en overvejelse værd.

På MIL uddannelsen bliver der arbejdet teoretisk og praktisk med kommunikation, læring, medier, teknologi og design. MIL uddannelsen henvender sig til dig, der arbejder inden for uddannelser, i virksomheder, inden for sundhed eller udviklingsarbejde med digitalisering, design, ibrugtagning, implementering eller ledelse af it og læring.
 

Foråret på MIL 2018

I foråret 2018 kan du læse følgende fire valgmoduler:
 

Digital produktion og didaktiske designere

Valgmodulet Digital produktion og didaktiske designere er et halvårs modul, som starter i januar og slutter i juni 2018. Undervisere professor Birgitte Holm Sørensen (AAU) og lektor Karen Levinsen (AAU) sætter fokus på didaktisk design, som åbner for forskellige grader af de lærendes deltagelse og ansvar i relation til fag og tværfaglige læreprocesser, evaluering og kreativitet. På valgmodulet får du indsigt i og erfaringer med digital produktion.

Læs mere om Digital produktion og didaktiske designere.
 

Virtuelle læringsformer indenfor specialpædagogikken

Arbejder du med specialpædagogik og kunne du godt tænke dig at vide mere om, hvordan virtuelle læringsformer kunne styrke dit arbejde med børn og unge med specielle behov? Så er modulet Virtuelle læringsformer inden for specialpædagogikken muligvis noget for dig. Modulet består af et 7-ugers forløb med start i januar og slut i marts 2018. Undervisere adjunkt Ulla Konnerup (AAU) og ph.d. studerende Ali Adjourli (AAU) har fokus på kognitive, læringsmæssige samt fysiske og psykiske udfordringer ift. børn og unge med specielle behov.

Modulet henvender sig til dig, der underviser og enten er i gang med virtuelle læringsformer indenfor det specialpædagogiske felt eller ønsker at komme i gang. 

Læs mere om Virtuelle læringsformer indenfor specialpædagogikken.


Brugerpraksisstudier som grundlag for innovation og design af Ikt-systemer

Interesserer du dig for brugerpraksisstudier og interaktionsdesign, så er valgmodulet Brugerpraksisstudier muligvis noget for dig. Valgmodulet Brugerpraksisstudier som grundlag for innovation og design af Ikt-systemer er en del af MILs erhvervsrettede moduler. På modulet introducerer undervisere professor Marianne Lykke (AAU) og professor Ann Bygholm (AAU) teorier og metoder til at analysere brugerpraksis i anvendelse af IKT systemer i læringssituationer, dette med henblik på at bruge denne viden om brugernes daglige anvendelse af IKT til at designe og redesigne IKT systemer til læring. Modulet består af et 7-ugers forløb med start i januar og slut i marts 2018.Læs mere om Brugerpraksisstudier som grundlag for innovation og design af Ikt-systemer.

 

Design og brug af Videoaktiviteter i lærings- og samarbejdsprocesser

I foråret 2018 udbyder MIL et nyt erhvervsrettet valgmodul med titelen Design og brug af videoaktiviteter i lærings- og samarbejdsprocesser. På modulet sætter undervisere professor Rikke Ørngreen (AAU), ph.d. studerende Birgitte Henningsen (AAU) og ph.d. studerende Peter Gundersen (AAU/UCSJ) fokus på videoaktiviteter i forbindelse med læring. På modulet opnår du således indsigt i og erfaringer med at designe og anvende et bredt repertoire af videoaktiviteter til læring, videndeling og samarbejde. Modulet er en videreudvikling af et tidligere MIL modul kaldet Videokonference til lærings- og samarbejdsprocesser. Modulet består af et 7-ugers forløb med start i januar og slut i marts 2018.

Læs mere om Videoaktiviteter i lærings- og samarbejdsprocesser.


Værd at vide om MIL foråret 2018

Vidste du, at MIL uddannelsen kan følges på flere måder. MIL kan f.eks. gennemføres som deltidsstudie på 2 år, men alle valgmoduler og kernemoduler kan også læses enkeltvis. Forårsemesteret på MIL er udelukkende et valgmodul- og projektsemester, da selve uddannelsen starter op i efterårssemesteret. Er du interesseret i at få en forsmag på hvad MIL uddannelsen kan byde på, så er forårssemesteret på MIL din mulighed for at tage et valgmodul, før du beslutter dig for, om du vil starte op på hele uddannelsen i det efterfølgende forår.

Kontakt MIL sekretariatet på mil@hum.aau.dk eller på tlf. 9940 9021 for at finde ud af hvilke muligheder, der passer bedst til dig.