Master i IKT og Læring (MIL)

MIL valgmodul E17: Spil og literacy i undervisningen

MIL valgmodul E17: Spil og literacy i undervisningen

Er du interesseret i at lære, hvordan spil kan indgå i en læringskontekst?
- Så er modulet Spil og literacy noget for dig.

På modulet introduceres du til brug af spil i undervisningen med fokus på literacy, dvs. måder at skabe betydning på i og rundt om spil, og hvordan spil kan kobles til forskellige typer af multimodale læse- og skrivepraksisser i skolen. Modulet har hovedvægt på brug af computerspil (både læringsspil og kommercielle spil), men der er også mulighed for at arbejde med analoge spil (fx brætspil, rollespil, debatspil) og/eller design af spil. Derudover gives der introduktion til forskellige teoretiske didaktiske modeller til integration af spil og læring. Modulet lægger vægt på at inddrage dine egne interesser og spilpræferencer gennem konkrete spileksempler i fht. forskellige fag og læringskontekster (fx folkeskole, gymnasium, universitet).

Formålet er således at give indsigt i analyse, udvælgelse og anvendelse af spil med henblik på at facilitere literacy i eller på tværs af fag gennem konkrete spilbaserede undervisningsforløb.

 

Detaljeret modulbeskrivelse

Praktisk om modulet

Undervisere: Thorkild Hanghøj (AAU) og Kristine Kabel (UCC)
Type: Kernemodul (5 ECTS point)

NB: Skulle det ske, at modulet ikke oprettes, så er du garanteret at blive tilbudt at følge et andet modul på uddannelsen.

Hvordan ansøger jeg?

Hvis du er ny studerende og ikke har gået på MIL før, skal du søge om optagelse via ansøgningsportalen (STADS-DANS), hvor du både finder en login-vejledning og en ansøgningsvejledning.

Hvis du har gennemført moduler på MIL før, skal du genindskrives for at følge et nyt modul. Det sker ved at udfylde et genindskrivningsskema og sende det til evu@aau.dk.

Seminardatoer og øvrige udgifter

Modulet starter den 4. december 2017 og afsluttes den 19. januar 2018 (med et introseminar d. 28. oktober 2017 på MIL-seminaret i Aarhus). Modulets andet seminar foregår den 5. december på Aalborg Universitet i København (Sydhavnen).

NB: Udover de to face-to-face-introseminarer vil det meste af undervisningen i forløbet foregå virtuelt.

 

Øvrige udgifter

Ud over deltagerbetalingen skal du påregne udgifter til litteratur, transport og evt. overnatning.

Hvad er et enkeltfag/modul?

Hvis du ikke har lyst til eller mulighed for at tage en hel uddannelse på deltid, kan du i stedet følge et enkelt fag eller modul fra de eksisterende deltidsuddannelser og fra de almindelige fuldtidsuddannelser (via tompladsordningen).

Fakta

Spil og literacy i undervisningen, valgmodul fra Master i IKT og Læring

Varighed

  • December 2017 - januar 2018

Sted

  • Aarhus samt online

ECTS

  • 5

Pris

  • 7.350 kr.

Ansøgningsfrist

  • 1. juni 2017

Forbehold for fejl, ændring samt aflysning.