AAU logo

Master i IKT og Læring (MIL)

MIL valgmodul E18: Spil og designprocesser i det 21. århundrede

MIL valgmodul E18: Spil og designprocesser i det 21. århundrede

modulet er lukket for optag til efterår 2018

 

Spil er systemer, der kan simulere komplekse sammenhænge, give feedback og tilpasse udfordring til kompetencer. Vi kan derfor lære meget om læring ved at engagere os i spil. Ved at arbejde med spildesign kommer den studerende rundt om spil som læringsmidler, der også fordrer kreativitet.

Kurset giver en introduktion til at arbejde med spil og designprocesser (/design thinking) med fokus på udvikling af det 21. århundredes kompetencer i form af samarbejde, proceshåndtering, idéudvikling og modelarbejde (materialisering). Kurset har hovedvægt på didaktiske designmetoder til at udvikle digitale spil og spilredskaber (fx Scratch), men der vil også være fokus på analoge spil (fx brætspil) og low-fi designprocesser (fx udvikling af papirprototyper).

Derudover gives der introduktion til teorier om spildesign samt forskellige teoretiske didaktiske modeller til at forbinde designprocesser og læringsmål. Kurset lægger vægt på at inddrage de studerendes egne interesser og spilpræferencer gennem konkrete spileksempler i relation til forskellige læringskontekster (fx biblioteker, museer, organisationer, virksomheder, fritidsklubber, folkeskole, gymnasium, universitet eller bredere samfundsmæssige udfordringer). Formålet er således at give de studerende indsigt i, hvordan man kan designe og anvende spil med henblik på at udvikle kompetencer gennem konkrete spilbaserede undervisningsforløb.

 

Læs mere i den detaljerede modulbeskrivelse

 

 

Praktisk om modulet

Underviser: Thorkild Hanghøj (AAU-KBH) og Stine Ejsing-Duun (AAU-KBH)
Type: Valgmodul (5 ECTS)
Litteratur: Eventuel litteratur kan købes hos Factum Books
NB: Udover et face-to-face-seminar vil det meste af undervisningen i forløbet foregå virtuelt


NB: Skulle det ske, at modulet ikke oprettes, så er du garanteret at blive tilbudt at følge et andet modul på uddannelsen.


Hvordan ansøger jeg?

Hvis du er ny studerende på MIL, skal du søge om optagelse via ansøgningsportalen (STADS-DANS). Du finder både en login-vejledning og en ansøgningsvejledning her.

Hvis du har gennemført moduler på MIL før, skal du genindskrives for at følge et nyt modul. Det sker ved at udfylde et genindskrivningsskema og sende det til efteruddannelse@aau.dk.

Hvis du allerede går på MIL som deltidsstudereende, vælger du valgmodul internt på MIL.

Seminardatoer og øvrige udgifter

Kursusperiode:

Introduktionsdag på MIL-seminar d. 27. oktober 2018 på Aarhus Universitet.

Online forløb fra 3. december 2018 til 18. januar 2019, med seminardag på AAU-København d. 4. dec. 2018.

 

Øvrige udgifter

Ud over deltagerbetalingen skal du påregne udgifter til litteratur, transport og evt. overnatning.

Hvad er et enkeltfag/modul?

Hvis du ikke har lyst til eller mulighed for at tage en hel uddannelse på deltid, kan du i stedet følge et enkelt fag eller modul fra de eksisterende deltidsuddannelser og fra de almindelige fuldtidsuddannelser (via tompladsordningen).

Fakta

Spil og designprocesser i det 21. århundrede, valgmodul fra Master i IKT og Læring

Varighed

  • Oktober 2018 - januar 2019

Sted

  • Aarhus, København samt online

ECTS

  • 5

Pris

  • 7.850 kr.

Ansøgningsfrist

  • 1. juni 2018

Forbehold for fejl, ændring samt aflysning.