Master i IKT og Læring (MIL)

Kernemodul 2: Ikt og interaktionsdesign

Kernemodul 2: Ikt og interaktionsdesign

Modulet lægger vægt på at bringe viden om ikt og interaktionsdesign ind i formel og uformel lærings- og undervisningsudvikling. Modulet vil således, gennem at veksle mellem teori, metode og praksis, udforske potentialer, muligheder og udfordringer i krydsfeltet mellem lærings- og undervisningspraksis, teknologi og interaktionsdesign.

Formålet med modulet er at give deltagerne indsigt i feltet for ’design based research’ og ’educational design research’ (didaktisk designforskning) med henblik på at kunne forholde sig undersøgende, eksperimenterende og designprocessuelt til nye teknologier og interaktionsdesign i undervisnings- og læringskontekster.

Modulet sætter blandt andet fokus på følgende områder:

 • Teorier og metoder inden for interaktionsdesign og designprocesser med udgangspunkt i udviklingsmodeller fra interaktionsdesign og didaktisk designforskning.
 • Indsigt i og viden om interaktionsdesign og didaktisk designforskning inden for formelle og uformelle lærings- og undervisningskontekster.
 • Udvikling, afprøvning og evaluering af interaktionsdesign i praksis gennem brug af designmetoder og ’prototyping’
 • Viden om og erfaring med udførsel af forskellige faser i designprocessen: undersøgelse, idegenerering, konceptualisering, prototyping, test og evaluering af ikt-baserede artefakter

 

Praktisk om modulet

Undervisere: Janni Nielsen (CBS), Rikke Toft Nørgaard (AU)
Type: Kernemodul (5 ECTS point)
 

Hvordan ansøger jeg?

Hvis du er ny studerende på MIL, skal du søge om optagelse via ansøgningsportalen (STADS-DANS). Du finder både en login-vejledning og en ansøgningsvejledning her.

Hvis du har gennemført moduler på MIL før, skal du genindskrives for at følge et nyt modul. Det sker ved at udfylde et genindskrivningsskema og sende det til efteruddannelse@aau.dk.

 

Seminardatoer og øvrige udgifter

Modulet starter den 17. oktober og afsluttes den 29. november 2020. I undervisningsperioden indgår et face-to-face introduktionsseminar, som afholdes d.  29.-31. oktober 2020 på Aalborg Universitet København i Københavns Sydhavn.

NB: Udover face-to-face-introseminaret vil det meste af undervisningen i forløbet foregå virtuelt.

 

Øvrige udgifter

Ud over deltagerbetalingen skal du påregne udgifter til litteratur, transport og evt. overnatning.

Hvad er et enkeltfag/modul?

Hvis du ikke har lyst til eller mulighed for at tage en hel uddannelse på deltid, kan du i stedet følge et enkelt fag eller modul fra de eksisterende deltidsuddannelser og fra de almindelige fuldtidsuddannelser (via tompladsordningen).

Fakta

Ikt og interaktionsdesign, kernemodul 2 fra Master i IKT og Læring

Varighed

 • Oktober 2020 - december 2020

Sted

 • København samt online

ECTS

 • 5

Pris

 • 8.850 kr.

Ansøgningsfrist

 • Forlænget til d. 13. august og igen til 15. oktober 2020
  Uddannelsen igangsættes, og der er fortsat ledige pladser.

Forbehold for fejl, ændring samt aflysning.