Modulet lægger vægt på at bringe viden om ikt og interaktionsdesign ind i formel og uformel lærings- og undervisningsudvikling. Modulet vil således, gennem at veksle mellem teori, metode og praksis, udforske potentialer, muligheder og udfordringer i krydsfeltet mellem lærings- og undervisningspraksis, teknologi og interaktionsdesign.
Formålet med modulet er at give deltagerne indsigt i feltet for ’design based research’ og ’educational design research’ (didaktisk designforskning) med henblik på at kunne forholde sig undersøgende, eksperimenterende og designprocessuelt til nye teknologier og interaktionsdesign i undervisnings- og læringskontekster.
Modulet sætter blandt andet fokus på følgende områder:
- Teorier og metoder inden for interaktionsdesign og designprocesser med udgangspunkt i udviklingsmodeller fra interaktionsdesign og didaktisk designforskning.
- Indsigt i og viden om interaktionsdesign og didaktisk designforskning inden for formelle og uformelle lærings- og undervisningskontekster.
- Udvikling, afprøvning og evaluering af interaktionsdesign i praksis gennem brug af designmetoder og ’prototyping’
- Viden om og erfaring med udførsel af forskellige faser i designprocessen: undersøgelse, idegenerering, konceptualisering, prototyping, test og evaluering af ikt-baserede artefakter
Praktisk om modulet
Undervisere: Janni Nielsen (CBS), Rikke Toft Nørgaard (AU)
Type: Kernemodul (5 ECTS point)
Hvordan ansøger jeg?
Hvis du er ny studerende på MIL, skal du søge om optagelse via ansøgningsportalen (STADS-DANS). Du finder både en login-vejledning og en ansøgningsvejledning her.
Hvis du har gennemført moduler på MIL før, skal du genindskrives for at følge et nyt modul. Det sker ved at udfylde et genindskrivningsskema og sende det til efteruddannelse@aau.dk.