Computational thinking er et begreb, der omfatter kompetencer, færdigheder og viden, der knytter sig til det at skabe og være problemløsende med teknologi (at kode eller programmere). Det er evnen til at kunne dekonstruere komplekse problemer og komme med løsningsforslag, som kan bearbejdes af både mennesker og computere. Computational thinking er et vidensdomæne, der relaterer sig til matematiske og naturfaglige problemstillinger såvel som til mere designorienterede, praktisk-musiske og sproglige kompetencer.
Modulet giver viden om og sprog knyttet til computational thinking. Igennem praktiske øvelser vil den studerende afprøve computational thinking som undersøgelsesform, udtryksform og problemhåndtering.
Denne viden, sprog og mindset er alt sammen i kontekst af pædagogiske og didaktiske problemstillinger. Igennem kurset udarbejder deltagerne produktioner, der kan støtte op omkring det videre arbejde med computational thinking i planlægning, gennemførelse og evaluering af undervisning.
Modulet kræver ingen særlige forudsætninger for programmering.
Modulet er det første af tre valgmoduler, som MIL i 2019-20 udbyder inden for computational thinking.
Læs mere i den detaljerede modulbeskrivelse
Praktisk om modulet
Undervisere: Stine Ejsing-Duun, lektor (AAU), Benjamin Allsopp Brink, adjunkt, (AAU), Morten Misfeldt, professor, (AAU)
Type: Valgmodul (5 ECTS)
Ud over face-to-face-seminarer vil det meste af undervisningen i forløbet foregå virtuelt.
Hvis modulet ikke igangsættes på grund af for få ansøgninger, vil du blive tilbudt at følge et andet modul på uddannelsen.
Hvordan ansøger jeg?
Hvis du er ny studerende på MIL, skal du søge om optagelse via ansøgningsportalen (STADS-DANS). Se også login-vejledning og en ansøgningsvejledning.
Hvis du har gennemført moduler på MIL før, skal du genindskrives for at følge et nyt modul. Det sker ved at udfylde et genindskrivningsskema og sende det til efteruddannelse@aau.dk.