Modulet lægger vægt på at bringe teoretisk viden om Computational Thinking og designprocesser i spil med metodisk viden om undervisnings- og læringsdesign ignenem deltagernes egne undervisnings- og læringskontekster og oprettelsen af et fælles designkollaboratorium. Modulet vil således, gennem designeksperimenter, teknologihacks, kreative kodepraksisser og udforming af læringsdesigns udforske de didaktiske, pædagogiske og læringsmæssige potentialer og muligheder – men også udfordringer og begrænsninger – der ligger i at sætte Computational Thinking i spil i undervisnings- og læringssituationer.
Modulet sætter blandt andet fokus på følgende områder:
- Computational Thinking som designpraksis og deltagelsespraksis i uformelle og formelle undervisnings- og læringssituationer.
- Teori og metode til konceptualisering og fremskrivning af design patterns og læringsdesign for computational thinking.
- Udforming og afprøvning af egne computational thinking aktiviteter og forløb gennem designprocesser, design patterns og prototyping.
- Designkollaboratorier for vidensdeling og udvikling inden for Computational Thinking.
- Intentionel tænkning og reflekteret praksis ifht Computational Thinking inden for uddannelse, undervisning og læring.
Målet med modulet er at deltagerne tilegner sig viden om designteori, designmetoder og designpraksos ifht Computational Thinking. Denne viden anvender deltagerne dels til at forstå og reflektere over designprocesser og læringsdesign som metode og praksis for udvikling af Computational Thinking aktiviteter og forløb, dels til at identificere en konkret problemstilling ifht Computational Thinking der kan udvikles læringsdesign eller -aktiviteter på baggrund af.
Ud fra denne forståelse anvender og forholder deltagerne sig til Computational Thinking som eksperimentel og brugerorienteret design- og deltagelsespraksis. Dette sker gennem oprettelsen af ’designkollaboratorier’ der sammen analyserer, konceptualiserer, udvikler, vurderer og videreformidler aktiviteter og forløb for Computational Thinking. Gennem denne vekslen mellem viden/teori og hands-on metoder/praksis opnår deltagerne kompetencer i at håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer ifht Computational Thinking i konkrete kontekster.
Praktisk om modulet
Undervisere: Rikke Toft Nørgaard (AU) og Søren Baltzer Rasmussen (Projektleder)
Type: Valgmodul (5 ECTS)
Sted: Ud over face-to-face-seminarer vil det meste af undervisningen i forløbet foregå virtuelt.
link til studieordning
Hvordan ansøger jeg?
Hvis du er ny studerende på MIL, skal du søge om optagelse via ansøgningsportalen (STADS-DANS). Se også login- og ansøgningsvejledning.
Hvis du har gennemført moduler på MIL før, skal du genindskrives for at følge et nyt modul. Det sker ved at udfylde et genindskrivningsskema og sende det til efteruddannelse@aau.dk.