Et valg jeg bestemt ikke har fortrudt

Lars Møller Jensen er IT-løsningsarkitekt ved KMD Aalborg. Han har netop gennemført HD 2. del i Regnskab og Økonomistyring med et flot karaktergennemsnit på 10,8 - det højeste blandt dette års dimittender. Lars fortæller her om AAU's HD-uddannelse og hvorfor han valgte netop den.

Lagt online: 06.07.2018

”Indledningsvis havde jeg alene forestillet mig at læse HD som traditionel lørdagsundervisning. Den model fandt jeg imidlertid langtfra ideel men dog en anelse mere meningsfuld og skånsom for privatlivet frem for aftenskoleundervisning to aftner om ugen, som for mig virker næsten dræbende oven på en lang krævende arbejdsdag. Men da jeg så hørte om Aalborg Universitets HD-studie i heldagsundervisningsmoduler blev jeg begejstret. Tilværelsen har på den måde vist sig at hænge langt bedre sammen i forhold til både arbejds- og privatliv. Så det valg har jeg bestemt ikke fortrudt.” Sådan fortæller Lars Møller Jensen, IT-løsningsarkitekt hos KMD i Aalborg. Han har netop bestået HD 2. del i Regnskab og Økonomistyring fra AAU Executive med gennemsnitskarakteren 10,8.

Den 53-årige nordjyde med bopæl i Nørresundby tilføjer, at hans arbejdsgiver heldigvis også var helt med på ideen. KMD gav ham arbejdsfri til studiedagene, som der er færre af på uddannelsen ved AAU Executive, hvor der så til gengæld er undervisningstimer fra morgen til aften. Lars brugte så noget af sin fritid til den krævende og omfattende lektielæsning og forberedelsestid.

Lars Møller Jensen hører til blandt de ældre elever i sammenligning med den typiske HD-studerende. Med store fraflyttede børn var det ikke der, at skoen klemte i forhold til privatlivet. Snarere frygtede Lars, hvis han havde valgt traditionel aftenskoleundervisning flere dage om ugen efter fyraften, at det f.eks. ville være gået ud over den formandspost, han i 12 år havde bestridt i en bowlingklub.

Lars påpeger, at hans HD-studie var interessedrevet og bestemt ikke et krav fra arbejdsgiveren:

”Men min chef og jeg var helt enige om, at jeg - ved at løfte mig fagligt gennem HD-studiet - samtidig gav noget vigtigt tilbage til virksomheden, som de gerne ville investere i.”

HD-studiet i koncentrerede heldagsmoduler gjorde det for Lars nemmere at fokusere fuldt på undervisningen.

”Men de færre men længevarende sessioner stillede også ekstra store krav til min mentale tilstedeværelse og til min lektiemæssige forberedelse. Alt i alt fungerede det fantastisk,” pointerer han.

Udforsk Lars Møller jensens karrierer på LinkedIn.

Læs nærmere om HD 2. del i Regnskab og Økonomistyring her.