AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Om at blive gymnasielærer

Aalborg Universitets gymnasielæreruddannelser er for dig, som er fuld af lyst til at formidle, kan lide at blive udfordret af at tænke og praktisere dit fag i nye sammenhænge og nyder at følge unge i deres gymnasietid og se dem udvikle sig fagligt og socialt.

Sammensæt din gymnasielæreruddannelse

Hvis du vil være underviser på stx, hf, htx, hhx eller eux, skal du sammensætte dit uddannelsesforløb af et centralt fag og et sidefag. Derved får du kompetence til at undervise i to fag: et centralt fag (3½-årigt) og et sidefag (1½ til 2 år). Du begynder med dit centrale fag og bygger sidefaget på efter cirka to år. Begge fag skal ligge inden for den gymnasiale fagrække.  
 

Ansættelse på et gymnasium

Din universitetsuddannelse giver dig faglig kompetence til at undervise i gymnasiet. For at blive gymnasielærer skal du dog arbejde videre med din undervisningskompetence ved at gennemføre pædagogikum. Pædagogikumuddannelsen varer et år. Du tager pædagogikumuddannelsen, når du har fået ansættelse som adjunkt ved et gymnasium. Læs mere om pædagogikum på Undervisningsministeriets hjemmeside eller Gymnasieskolernes Lærerforenings hjemmeside
 

Prøv dig af som underviser i studietiden

På Aalborg Universitet har du flere muligheder, hvis du har lyst til at bruge din uddannelse som et springbræt til et job som underviser. Du kan bl.a. prøve dine evner af i vores korps af studenterundervisere, AAU on Demand.

I filmen kan du møde Iben fra psykologistudiet, som er ude som underviser på et gymnasium for første gang.

Læs også