Forskning
Samarbejde
Tue Jepsen, cand.mag. i Dansk og Kultur og medier, formidler i affaldsbranchen

Tue Jepsen, cand.mag. i Dansk og Kultur og medier, formidler i affaldsbranchen

Fra kommunikationsmedarbejder på kunstmuseum til formidler i affaldsbranchen

Lagt online: 12.01.2017

Jeg valgte at læse Dansk kombineret med et engelsksproget tilvalgsfag i Kultur og Medier. Jeg har altid gerne villet arbejde med formidling i et bredt perspektiv, og det danske sprog, dets historie, rammer og formidlingsplatforme var vigtige for mit valg af studie. Det måtte gerne kombineres med noget, der pegede endnu mere ud over de nordiske rammer, hvilket forklarer tilvalgsfaget.

På AAU oplevede jeg først og fremmest et godt studiemiljø, hvor det sociale var i højsædet, men hvor der ikke blev kigget skævt til én, hvis man nogle dage valgte at knokle igennem derhjemme. Der var plads til alle – fagnørderne, festaberne og dem, der ligger lige imellem. Studietiden på AAU var desuden perfekt til at udforske de faglige rammer, der har et højt niveau. Samtidig var der en kæmpe åbenhed for forskellige projekttilgange, hvilket er noget af det, der har gavnet mig mest i min efterfølgende karriere.

Jeg har arbejdet som kommunikationsmedarbejder på KUNSTEN i Aalborg efterfulgt af job som formidler i affaldsbranchen! Fra kunst til affald – bredere bliver det vist ikke, men begge dele var alligevel baseret på de samme kvalifikationer: En god evne til at lære fra sig og formidle på forskellige platforme, til at formulere sig godt og tydeligt, til at analysere en problemstilling og være åben over for forskellige løsninger. Alt sammen noget, der blev styrket under min studietid på AAU.

Mine konkrete opgaver har været alt fra tekstforfatning, pressemeddelelser, opsætning af bannere, billedredigering, webudvikling, planlægning af arrangementer og forbrugeraftener, kommunikationsstrategier og i højere og højere grad brug af sociale medier. I mit nuværende job står jeg også for rundvisninger henvendt til alle aldre, og jeg har lavet en masse skøre videoer om miljø og affald. Nogle ting har jeg lært mig selv ved siden af studiet, hvilket der har været tid og mulighed for, selvom der har været intensive projektfaser, studiejob, fester og alt det andet, som hører med.

Mit bedste råd til dig, der står og skal vælge studie, er at trække vejret dybt og ikke tænke så meget over, at ét valg er bedre end et andet. Der er stor mulighed for at prøve tingene af undervejs, og studiemiljøet på AAU er åbent og elsker udfordringer. Din kommende studietid afhænger af meget mere end de bøger, du sidder og læser i, så husk at bruge dig selv og dit unikke personlige drive. Så kan det aldrig gå helt galt.