Forskning
Samarbejde
Dorte Klerke, matematik og naturgeografi, analytiker ved Neas Energy, Aalborg

Dorte Klerke, matematik og naturgeografi, analytiker ved Neas Energy, Aalborg

"Valget af matematik var primært et valg med hjertet"

Lagt online: 17.01.2017

Matematik kan virke som et meget velovervejet valg, fordi det er et så forholdsvis specialiseret fag. Det var det ikke for mig. Faktisk besluttede jeg mig først for at læse matematik sommeren inden studiestart. Jeg satte mig ned med en liste over uddannelser og gik frem efter udelukkelsesmetoden. Når valget i sidste ende blev matematik, var det primært et valg med hjertet, og det virkede naturligt.

Jeg arbejder som analytiker ved Nordjysk Elhandel i Aalborg. Vi er kun 2 i min afdeling, så der er stor frihed. Her arbejder jeg med forskellige analyser af elmarkedet, herunder forbrugsprognoser for vores egne kunder; hvor meget el skal vi købe ind på hvilket tidspunkt af døgnet. Den største del af arbejdet består i at lave prisprognoser af elprisen i forskellige lande, så vores eltradere ved, hvor de skal købe strømmen (og hvornår), og hvor de skal sende det hen. Vi håndterer en masse data, hvorfor det er vigtigt at kunne bevare overblikket. Min uddannelse har givet mig en god logisk tankegang i hvordan man kan optimere og udvikle matematiske modeller; jeg bruger dog også min matematiske baggrund til selve modelkodningen, men det vigtigste er, hvordan jeg håndterer nye informationer (og hurtigt forstår disse) og skaber innovation.

Det er vigtigt at vælge en uddannelse, som sikrer nogle brede kompetencer. Hvis man har naturvidenskabelige interesser, er et fag som matematik et godt allround-valg, fordi det kan være et springbræt til rigtig mange forskellige jobs, hvor logisk tankegang og modelleringskompetencer er centrale.

Valget af geografi som suppleringsfag var ud fra et ønske om at føje lidt mere bredde til min uddannelse og prøve noget anderledes i et år.