AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Sundhedsteknologi

Kandidatmuligheder

Når du har afsluttet bacheloruddannelsen, har du mulighed for at søge optagelse på kandidatuddannelsen i Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet.

På kandidatuddannelsen får du mulighed for at fordybe dig i de fagområder du synes er mest interessante. Hvis du i løbet af bacheloruddannelsen, er blevet interesseret i softwareudvikling eller anvendelse af informationsteknologi, så kan du arbejde med udvikling af metoder og it-systemer til sygehuse og patienter. Synes du signalbehandling og fysiologisk modellering er mere interessant, så kan du fordybe dig i alle de muligheder, der er for at arbejde med kliniske forsøg, udvikling af avancerede handicaphjælpemidler eller nye metoder til billedanalyse, hvor viden om menneskekroppen kombineret med matematisk modellering er centralt.

Kandidatuddannelsen i Sundhedsteknologi giver dig kompetencer inden for videnskabelig kommunikation og statistiske metoder.Derudover får du en masse projektarbejder at vælge imellem, så du kan opnå en unik profil i din kandidat-uddannelse.

Du vil komme til at lave fire spændende projekter i små grupper efter eget valg i tæt samarbejde med forskningsmiljøer. Projektarbejderne suppleres med kursusmoduler, så du opnår både bredde og dybde i din uddannelse og dermed kvalificerer dig til de mange forskellige jobmuligheder. 

På de to første år af kandidatuddannelsen er kurset i Videnskabelig metode og kommunikation obligatorisk. Derudover vælger du selv hvilke af følgende kurser du vil deltage i.

  • Mønstergenkendelse og beslutningstøtte
  • Stokastiske signaler og processer
  • Kliniske informationssystemer og semantik
  • Sensoriske systemer og sensorisk-motorisk kontrol
  • Avanceret signalbehandling
  • Billedanalyse
  • Metoder og modeller i kliniske informationssystemer
  • Rehabilitering og assisterende systemer
  • Fysiologisk modellering


På kandidatuddannelsen kan undervisningen foregå på både engelsk og dansk. De sidste to semestre er der ingen kursus-undervisning. Det giver dig de bedste muligheder for at specialisere dig i uddannelsens sidste år.

 

Hvad er en kandidatuddannelse?

Hvad er en kandidatuddannelse?

En kandidatuddannelse er en toårig overbygning på en bacheloruddannelse, som du afslutter med et speciale. Efter bestået eksamen får du en kandidatgrad.

Optagelseskravet til en kandidatuddannelse er en færdiggjort bacheloruddannelse fra AAU eller et andet universitet. Til enkelte kandidatuddannelser har også bestemte professionsbachelorer adgang.
 

Se AAU's kandidatuddannelser