AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Sundhedsteknologi

Job & karriere

Aalborg Universitet har uddannet civilingeniører i sundhedsteknologi siden 2005. De godt 300 civilingeniører har fået ansættelser i hele Danmark, Norden, Europa og USA. De fleste får job i små og mellemstore private virksomheder, der udvikler og implementerer sundhedsteknologi og sundheds-it til brug i sundhedssektoren.

Mange arbejder som konsulenter og udviklere. En del arbejder på hospitalsafdelinger og i regionerne, enkelte har stiftet egen virksomhed. Enkelte har valgt job i andre brancher og arbejder som udviklere, konsulenter, undervisere på HTX eller lignende Indtil videre er ca. en fjerdedel af de uddannede sundhedsteknologi-ingeniører fortsat i en forsker-uddannelse (ph.d.) på universiteter og universitetshospitaler i ind- og udland.

 

HVOR FÅR SUNDHEDSTEKNOLOGIINGENIØRER ARBEJDE?

"Jeg arbejder hos FertiliTech som er en dansk virksomhed, der udvikler teknologi, som bruges i laboratorier og klinikker til behandling af barnløse par. Med teknologien får det sundhedsfaglige personale hjælp til at udvælge de æg, der har størst potentiale for at føre til en graviditet. Jeg har ansvar for teknisk support til kunderne, der kommer fra hele verden."

Mette Gøtzsche
Kandidat i Sundhedsteknologi

Læs mere om Sundhedsteknologiingeniørernes arbejde her

 

 

DIMITTENDER FORTÆLLER

"Da jeg var omkring 10 år gammel, fortalte min onkel mig om hvordan han mistede begge sine ben i en motorcykelulykke. Han fortalte om, at det stadig gjorde ondt og hvorfor han ikke brugte sine benproteser. Det motiverede mig til at ville lave nogle brugbare ben til min onkel, som også kunne være med til at fjerne hans smerter.

Jeg er faktisk et ret kreativt og sprogligt menneske, men jeg valgte at gå matematikken og fysikkens vej og så en fremtid foran mig med fokus på robotteknologi. Da jeg besøgte Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet, blev jeg mødt af en robot som det første. Det afgjorde sagen og jeg begyndte på uddannelsen i sundhedsteknologi.

På 9. og 10. semester fik jeg endelig mulighed for at fordybe mig i arbejdet med proteser og fantomsmerter. Jeg tog på udlandsophold i Lund, Sverige, hvor jeg stiftede bekendtskab med robotverdenen, og så de muligheder der ligger i den.

I dag arbejder jeg som freelance konsulent ved Blue Ocean Robotics og er blandt andet med i den kreative fase omkring design og udvikling af de ben, jeg havde som mål at lave."


Mai Thomsen
Konsulent ved Blue Ocean Robotics
__________________________

Jeg har altid været rigtig glad for naturvidenskab og små logiske hovedbrud, så det har næsten altid ligget i kortene at jeg valgte en ingeniøruddannelse. Valget faldt på sundhedsteknologi, fordi jeg så det som en spændende udfordring at udvikle teknologi til og regne på kroppen, der jo er forskellig fra person til person. Da AAU er langt fremme inden for medico og jeg samtidig fik indtrykket af et godt studiemiljø valgte jeg at læse uddannelsen her.

Da jeg var ved at være færdig med min uddannelse havde jeg ikke den fjerneste ide om hvad jeg ville arbejde med og hvor jeg gerne ville bo, så da jeg blev tilbudt et job som forskningsassistent i en computervisiongruppe i en anden afdeling på universitetet, sagde jeg ja tak til det. Stillingen var oprindeligt for et år med mulighed for forlængelse eller at skrive en Ph.D. efterfølgende. Jeg troede, at jeg højest skulle være der et år, men er faktisk endt med at syntes så godt om det, at jeg har planer om at blive hængende og skrive en erhvervs-Ph.D.

Som studerende har jeg oplevet at der har været rigtig gode muligheder for at få nogle spændende internationale oplevelser, hvis man er klar til at yde en indsats for det. Jeg har i forbindelse med studiet både været i Tanzania og reparere hospitalsudstyr, på udlandsophold i New Zealand og til konference i Norge. Jeg syntes, at det pifter studiet lidt op at komme ud og opleve hvordan det man har lært kan bruges.

Bolette Dybkjær Hansen
Ph.D.-studerende, Aalborg Universitet
____________________________

Det var faktisk lidt tilfældigt at jeg endte på AAU og Sundhedsteknologi. Jeg har altid været glad for matematik og haft en drøm om at kunne gøre en forskel for syge og handicappede, men havde aldrig overvejet universitetet. I 3.g. skulle vi i studiepraktik og da en klassekammerat spurgte om jeg ville med hende på AAU for at se hvad sundhedsteknologi var for noget, sagde jeg ja - det kunne jo ikke skade. Det viste sig så, at være en af mine bedste beslutninger, for uddannelsen indeholde alt det jeg interesserede mig for: Anatomi, fysiologi, fysik, elektronik og en masse matematik, alt sammen med fokus på at udvikle ny velfærdsteknologi til at hjælpe syge og handicappede.

I dag arbejder jeg som udviklingsingeniør hos Liftup A/S, som er en mindre virksomhed, der udvikler velfærdsteknologi. Her er min opgave at tage imod idéer til ny velfærdsteknologi fra eksterne opfindere, vurdere hvorvidt idéen har et potential ved bl.a. at undersøge markedet, bestemme designet og til sidst få testet den nye teknologi hos potentielle brugere. Jeg elsker mit arbejde, for jeg ved at jeg er med til at gøre en forskel, og det var mit mål med at læse sundhedsteknologi.

Sandi Hupfeld
Udviklingsingeniør hos Liftup A/S

Læs flere dimittendportrætter

Johanne Hovgaard Winter, dimittend i 2016

Jakob Routhe, Advanced Business Consultant hos NNIT A/S. Dimittend i 2012

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her