AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Samfundsfag

Job & karriere

Størstedelen af de studerende, der læser Samfundsfag efter gymnasielærermodellen, ønsker efterfølgende at finde beskæftigelse indenfor undervisningsområdet – særligt indenfor de gymnasiale uddannelser. Ønsker du efterfølgende at undervise, skal du efter endt uddannelse søge et pædagogikum.

Et pædagogikum er en etårig pædagogisk overbygning på en universitetsuddannelse, der sammen med den faglige kompetence giver ret til at undervise i gymnasiet, på studenterkursus og hf-kursus. I en pædagogikumstilling bliver du ansat på gymnasier, studenter- eller hf-kurser, herunder voksenuddannelsescentre.

For nærmere information se eventuelt på www.gl.org (Gymnasieskolernes Lærerforening).

En uddannelse med Samfundsfag – enten som centralt fag eller som sidefag – kan dog også åbne mange andre døre. Eksempelvis giver en kombination med psykologi dig et solidt ståsted, hvis du fx ønsker at arbejde med personaleledelse eller med kriminelle, ligesom en kombination med engelsk kan åbne døre til arbejde med international politik eller i en international virksomhed.

Se Dimittendundersøgelsen for Samfundsfag.

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her