Forskning
Samarbejde

Psykologi

Job & karriere

Job & karriere

Som psykolog er der mange muligheder åbne på arbejdsmarkedet. Fælles for dem er, at du beskæftiger dig med mennesker og ofte arbejder sammen med andre fagområder som fx socialrådgivere og psykiatere. De mest udbredte stillinger er følgende:

Klinisk psykolog: Som klinisk psykolog arbejder du med patienter, som har sindslidelser. Det kan være i forbindelse med en privat praksis, men også på behandlingscentre eller hospitaler. Behandlingerne er oftest en række terapeutiske samtaler, hvor du støtter patient med at opnå bedre udfoldelsesmuligheder i sin tilværelse.

Arbejdspsykolog: Arbejdspsykologer arbejder med at forbedre arbejdsmiljøer på organisationsniveau, men kan også arbejde på individniveau fx med terapi eller at afklare en medarbejders arbejdsmarkedskompetencer. Arbejdspsykologer arbejder desuden ofte som konsulent i forhold til specifikke opgaver for virksomheder. Det er således vigtigt både at have øje for organisationen som et "levende system" og for menneskerne i organisationen. Det er en profession som bliver mere og mere efterspurgt på arbejdsmarkedet.

Pædagogisk Psykolog: Den pædagogiske psykolog arbejder bl.a. i PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning), på socialkontorer eller som supervisor til pædagoger og andre faggrupper. Arbejdsfeltet består således både af lærende miljøer såsom folkeskolen, og af pædagogiske områder såsom børnehave, handicapområdet og anbragte unge. Den pædagogiske psykolog bidrager både i form af 1) individuel udredning, dvs. formidling af baggrunden for, at netop dette barn reagerer og oplever, som det gør, 2) konsultativ rådgivning, fx i forhold til lærere og specialister omkring et barn med indlæringsvanskeligheder og 3) supervision af andre faggrupper, fx en pædagoggruppe.

Men mulighederne er mange flere. Fx neuropsykolog, coach, forsker osv. Kandidatuddannelsen i psykologi giver kompetencer til disse professioner.

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her