AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Politik og Administration

Udlandsophold

I løbet af din studietid har du forskellige muligheder for selv at præge din uddannelse ved fx at planlægge et studieophold på et universitet i Danmark eller i udlandet.

Et studieophold har typisk en varighed på et enkelt semester. På bacheloruddannelsen i Politik & Administration vælger de studerende typisk at tage af sted på 5. semester, mens det på kandidatuddannelsen er muligt at tage af sted på 3. semester.

Ved et studieophold på et andet universitet har du mulighed for at øge din viden på et fagområde af særlig interesse, og derved specialisere dig inden for et område. Samtidig vil du også opleve en anden undervisningsform, og måske endda en anden kultur, hvilket kan give erfaringer og oplevelser, der kan bruges tilbage på Politik & Administrationsuddannelsen.

Alternativt kan du vælge at tage et enkelt kursus på et andet studie enten på Aalborg Universitet eller et andet dansk eller udenlandsk universitet.

Praktik

Mange studerende vælger i løbet af deres kandidatuddannelse at tage et praktikophold i en offentlig eller privat organisation eller virksomhed. Her er der mulighed for at prøve de teoretiske færdigheder og metoder af i praksis og få konkrete erfaringer, der kan give inspiration til studiet eller specialet. Praktikken er en uddannelsespraktik, hvilket vil sige, at du skal have et læringsmæssigt sigte med opholdet og sikre, at de opgaver, du løser, har akademisk karakter. Ofte indgår du som praktikant i organisationen eller virksomheden på lige fod med de øvrige medarbejdere.

Du har mulighed for at tage i praktik (projektorienteret forløb) på kandidatuddannelsens 3. semester, og praktikopholdet kan have varierende længde, således at du fx kan kombinere praktikopholdet med et valgfag. De fleste vælger dog at bruge hele semestret på deres praktikophold.  

Praktiksteder (eksempler) 

  • Danske ambassader/konsulater i udlandet
  • Akademikernes Centralorganisation
  • Et dansk ministerium
  • Interesseorganisationer – fx Folkekirkens Nødhjælp, Dansk Røde Kors eller Red Barnet
  • Region/kommune – fx i en integrationsafdeling, udviklingsafdeling eller skoleafdeling
  • Norddanmarks EU kontor i Bruxelles
  • Tænketanken Cevea
  • Dansk Industri
  • EU

Her kan du læse, hvad praktikværterne siger om de studerendes faglige og sociale kompetencer.

Faglige kompetencer

- Arbejdet professionelt, engageret og ansvarsfuldt
- Høj faglig kvalitet
- Hurtig/god til at skabe sig overblik over komplekse problemstillinger
- Høj grad af selvstændighed

Sociale og samarbejdsmæssige kompetencer

- En god teamplayer
- En vellidt kollega
- Konstruktiv og anerkendende i sit samarbejde
- God til at overholde deadlines
- Vundet respekt for sine samarbejdsevner 

Vil du på udlandsophold?

Vil du på udlandsophold?

Aalborg Universitets Internationale Kontor har mange års erfaring med at sende AAU-studerende på studie- eller praktikophold i udlandet, og du har mulighed for at søge AAU-legater via kontoret.
 

Læs mere om udlandsophold