Forskning
Samarbejde

Økonomi

Mette: Gruppearbejde er en kæmpe fordel!

Mette: Gruppearbejde er en kæmpe fordel!

Hvorfor læser du økonomi?

Jeg læser økonomi, fordi jeg godt kan lide det sammenspil, der er imellem det matematiske og samfundsvidenskabelige. Det, at man kan sætte matematikken ind i en kontekst, så det virker mere meningsfuldt. Desuden er der gode jobmuligheder bagefter.

Hvorfor valgte du Aalborg Universitet?

Der er flere grunde. Studieformen, synes jeg, giver noget rigtigt godt til studiet. Både det sociale aspekt i det, og at man kan vælge at udarbejde et projekt i lige præcis det, man selv synes er spændende. Yderligere synes jeg, at Aalborg er en rigtig lækker by at bo i, og jeg elsker, at jeg kan cykle eller gå rundt til alting.

Hvad er det bedste ved at læse Økonomi i Aalborg?

Det, at vi arbejder så meget i grupper, så jeg som en kæmpe fordel, da jeg skulle vælge uddannelse. Det giver bare så meget både fagligt og socialt. Ens gruppemedlemmer er rigtig gode til at udfordre én på ens faglige forståelse af en holdning til materialet. Man er rigtig god til at hjælpe og supplere hinanden – det giver en form for fællesskab. Nu skal vi op til to eksamener her i maj – projekteksamen og en mundtlig eksamen. Her har vores gruppe planlagt, at vi skal læse op til begge sammen.

Hvad er det næstbedste ved at læse økonomi i Aalborg?

En anden ting, jeg synes er rigtig fedt, er, at vi er så lille et studie. Det giver et andet forhold til mine medstuderende, men også forelæseren. Det betyder også, at vi har nemmere ved at tage på studieture og laves fælles arrangementer.

Hvad betyder det, at I arbejder med Problem Baseret Læring på dit studie?

Som tidligere beskrevet giver det både sociale og faglige kompetencer, som man ikke finder andre steder i landet.

Hvad vil du lave efter studiet? Hvilke planer har du?

Jeg er ikke helt afklaret med, hvad jeg præcis vil endnu. Dog kunne jeg rigtig godt tænke mig at komme til udlandet og arbejde i nogle år.

Hvilken faglighed giver studiet dig?

Det giver en meget større samfundsforståelse samt et større indblik i verden.

Hvad giver studiet dig som menneske? /Hvordan udvikler studiet dig som menneske?

Studiet gør mig mere selvstændig og giver samtidig mere selvdisciplin. Du er ikke tvunget til at møde op, og man har selv ansvar for egen læring.

Hvorfor vil du anbefale andre at læse økonomi på AAU?

Fordi det giver et spændende indblik i virksomheder samt politiske beslutninger. Det giver en bedre samfundsforståelse. Så er det selvfølgelig også en fordel, at man kommer til at tjene en god løn, og kommer ud på et arbejdsmarked med lav ledighed, når man er færdiguddannet.

- marts 2020