Forskning
Samarbejde

Økonomi

Marco: Det er Danmarks fedeste studie!

Marco: Det er Danmarks fedeste studie!

Hvorfor læser du økonomi?

Jeg læser økonomi, fordi jeg har en forestilling om, at det er det bedste valg for mig, da jeg har en stor interesse for det økonomiske i alle dets afskygninger - såvel nationaløkonomisk som erhvervsøkonomisk.

Hvorfor valgte du Aalborg Universitet?

Jeg valgte Aalborg Universitet, fordi Aalborg er en utrolig fantastisk by, hvor der er udvikling og vækst! Aalborg Universitet er ligeledes et universitet, hvor der er udvikling blandt andet også på økonomistudiet.

Hvad er det bedste ved at læse Økonomi i Aalborg?

Det bedste ved at læse økonomi i Aalborg er, at det er et studie med et godt sammenhold, da det er et mindre studie, hvor der er færre studerende end på så mange andre studier. Samtidig er fagene også spændende, og vi bliver undervist af engagerede og dygtige forelæsere.

Hvad er det næstbedste ved at læse økonomi i Aalborg?

Imellem de ansatte og studerende er der en god bro med en uformel omgangstone, fordi dørene til deres kontorer altid er åbne.

Hvad betyder det, at I arbejder med Problem Baseret Læring på dit studie?

Det betyder blandt andet, at der inddrages aktuelle forhold i undervisningen, men frem for alt, at vi skriver et projekt stort set hvert semester, hvor vi arbejder ud fra et problem eller en undren. Projektarbejdet betyder også, at vi udvikler en masse kompetencer inden for samarbejde, hvor vi bliver gode til at arbejde sammen, men også til at håndtere konflikter og udfordringer.

Hvad vil du lave efter studiet? Hvilke planer har du?

Jeg er så heldig, at jeg har fået et studiejob hos Colliers International i Aalborg, og der vil jeg stifte bekendtskab med salg af blandt andet investeringsejendomme og andre projektsalg. Jeg har dog altid haft en forestilling om, at jeg skal arbejde i en privat virksomhed med en høj fleksibilitet, så jeg forholdsvis nemt kan ændre fundamentale forhold uden alt for meget bureaukrati.

Hvilken faglighed giver studiet dig?

Studiet giver mig nogle økonomiske redskaber og høj økonomisk forståelse, hvor jeg kan analysere nationaløkonomiske forhold med forskellige modeller og teorier som redskaber.

Hvad giver studiet dig som menneske? /Hvordan udvikler studiet dig som menneske?

Jeg er blevet modnet, målrettet, og jeg er blevet mere nuanceret. Studiet udruster én med en dybere og bredere forståelse for diskussionerne ved middagsbordet, og man ser derfor mange ting på en helt anden måde end tidligere.

Hvorfor vil du anbefale andre at læse økonomi på AAU?

Fordi det er Danmarks fedeste studie - både med den nuværende og den nye studieordning, som gør studiet langt mere konkurrencedygtigt i forhold til andre universiteter. Aalborg har derudover utroligt billige og tilsvarende utroligt nye boliger til de studerende!

- Marts 2020