Forskning
Samarbejde

Musikterapi

Job & karriere

Job & karriere

Med en bachelor i Musikterapi kan du blandt andet arbejde indenfor undervisningsområdet. Du kan f.eks. lede musiklyttegrupper eller tilrettelægge sammenspil, som sigter på personlig udvikling og læring for deltagerne. 

Ønsker du at arbejde som klinisk musikterapeut med behandlingsansvar, på linje med langt de fleste musikterapeuter i Danmark, skal du efter endt bacheloruddannelse fortsætte på kandidatuddannelsen i musikterapi. Lang de fleste, der starter på bacheloruddannelse i musikterapi, fortsætter på kandidatuddannelsen i musikterapi – og færdiggør den inden for den normerede tidsramme. Se Job & Karriere muligheder under beskrivelsen af Kandidatuddannelsen i Musikterapi.

I tidsskriftet Dansk Musikterapi, som du finder på en række af landets folkebiblioteker, er der opdaterede og praksisnære beskrivelser af musikterapeuters forskellige arbejdsområder.

Organisering

Musikterapeuter er organiseret i Dansk Magisterforening og har en landsdækkende faglig klub kaldet Dansk Musikterapeutforening, som inviterer til et årligt 2-dages landsmøde, hvor studenter-medlemmer kan møde færdiguddannede musikterapeuter og få opdaterede informationer om arbejdsmarkedet.

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her