Forskning
Samarbejde

Musik

Kandidatmuligheder

Har du valgt den almene bacheloruddannelsen i musik, kan du fra uddannelsens 5. semester vælge at kombinere med et andet fag til en tofaglig bacheloruddannelse. Har du valgt studieretningen Populærmusik og Lydproduktion, vil du kun læse dit andet fag over to semestre, hvorefter du vender tilbage til den enkeltfaglige kandidatuddannelse i musik. Studerende på Populærmusik og Lydproduktion kombinerer ofte med Mediefag, men der er mange andre mulige fag at kombinere med.

Der er altså to kandidatuddannelser i musik:

  • den enkeltfaglige kandidatuddannelse, der sigter på beskæftigelse inden for musikområdet i bred forstand. Her fortsætter du med Musik som eneste fag på kandidatuddannelsen efter de to semestre på dit andet fag. Du kan søge ind på den enkeltfaglige kandidatuddannelse i musik på 7. semester, hvad enten du har taget en bacheloruddannelse i musik og et andet fag, to andre fag eller en enkeltfaglig bacheloruddannelse.
  • den tofaglige kandidatuddannelse, der navnlig sigter på en uddannelse som gymnasielærer. Som nævnt kombinerer du fra 5. semester af bacheloruddannelsen Musik med et sidefag indenfor den gymnasiale fagrække. Du kan frit vælge det andet fag fra enten Humaniora, Samfundsvidenskab eller Naturvidenskab. På musikuddannelsens 8. semester vender du tilbage til musikuddannelsen og afslutter den med at skrive speciale på 10. semester.

Læs mere om kandidatuddannelsen i Musik. En bacheloruddannelse i Musik kan dog også være indgang til kandidatuddannelser med andre jobmuligheder.

 

Musik som sidefag

Det er muligt at vælge musik som sidefag. Musik som sidefag er placeret på uddannelsen 5., 6., 7. og 8. semester. , hvor 5. og 8. semester kombineres med ens centrale fag.

Oversigt over musikuddannelsens opbygning og kombinationsmuligheder

Musik struktur

Hvad er en kandidatuddannelse?

Hvad er en kandidatuddannelse?

En kandidatuddannelse er en toårig overbygning på en bacheloruddannelse, som du afslutter med et speciale. Efter bestået eksamen får du en kandidatgrad.

Optagelseskravet til en kandidatuddannelse er en færdiggjort bacheloruddannelse fra AAU eller et andet universitet. Til enkelte kandidatuddannelser har også bestemte professionsbachelorer adgang.
 

Se AAU's kandidatuddannelser