AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Musik

Tvillinger - én på hver studieretning

Tvillinger - én på hver studieretning

Vores fælles interesse for musik startede for mange år siden, da vi begyndte med at spille blokfløjte i den lokale musikskole. Siden da har vores interesse groet, og i dag spiller vi både sammen i et band og læser begge to musik på Aalborg Universitet.

Vi deltog begge i brobygning på AAU, hvor vi blev introduceret for musikstudiet og de forskellige muligheder inden for faget. Jeg (Sarah) faldt for den almene musiklinje, da fagene på almen tiltalte mig mere end dem på pop-lyd. Min første tanke med valget af
studiet var ikke, at jeg ville være underviser, men mere at jeg gerne ville fordybe mig i musikstudier. Efter jeg startede på studiet blev tanken om at være lærer mindre skræmmende, og jeg har da også overvejet det sidenhen - men mit valg af studie har altid
bundet i, hvad der interesserede mig.

Et år senere fandt jeg (Julia) ud af, at det var pop-lyd, der tiltalte mig mest. Jeg har ikke på noget tidspunkt haft lyst til at skulle undervise i musik, men jeg vil stadig gerne studere musik, så derfor syntes jeg, at pop-lyd lød som et spændende og anderledes studie, hvor jeg bl.a. ville kunne opnå kompetencer inden for lydstudie-teknik, som jeg vil kunne få gavn af i mit eget band.

Vi havde begge overvejet at søge ind på konservatoriet, men vi følte, at vi ville passe bedre ind på universitetet med dets muligheder og studiemiljø. Miljøet på studiet er enormt afslappet, og fordi det er så lille et studie, er det som om, at alle kender alle. Der er en hyggelig atmosfære og et godt sammenhold, og vi er gode til at hjælpe hinanden med forskellige musikalske projekter; både skolerelaterede og personlige. Man kan sige, at vi er med til at uddanne hinanden. Vi glæder os rigtig meget til at komme ned i Musikkens Hus, så vi kan få et lige så godt sammenhold og samarbejde med de andre musikstudier i Aalborg.

Julia & Sarah Bøgh Adsersen (2. & 4. semester, 2013)