Forskning
Samarbejde

Medicin med industriel specialisering

Job & karriere

På universiteter sker avanceret forskning i molekylære mekanismer for sygdomsudvikling. I hospitalsmiljøer sker diagnostik og behandling. I medicinalindustrien findes bioteknologisk og produktionsekspertise. Du kan arbejde inden for ét af områderne eller kombinere dem. Du kan fx arbejde med grundforskning, klinisk afprøvning, økonomi og markedsanalyse på universiteterne, i medicinalindustrien og i sundhedssektoren. Mulighederne er mange. 

Uddannelsen i Medicin med Industriel Specialisering giver mulighed for beskæftigelse inden for sundhedsområdet i både den private og den offentlige sektor. Sundhedsområdet har stort potentiale for indtjening for virksomhederne, men risici er også store, og samfundet har konstant brug for at prioritere ressourcerne optimalt, så der er brug for dygtige kandidater.

I den private sektor løser kandidater fra uddannelsen primært opgaver inden for udvikling, afprøvning og salg af lægemidler og øvrige behandlinger eller med opsætning af laboratorieløsninger. De fleste privatansatte kandidater arbejder i lægemiddelindustrien.

I den offentlige sektor er der brug for kandidater i medicin med industriel specialisering til løsning af opgaver inden for forskning, klinisk laboratoriearbejde, sundhedsøkonomi og tilsyn og kontrol med sundhedsvæsenet og dets leverandører. Kandidaterne ansættes mange forskellige steder i sektoren.

Er du interesseret i en videnskabelig karriere i et forskningsmiljø, så kan et ph.d.-studium her eller i udlandet også være en en løsning for dig. Her får du mulighed for at forske videre – enten i et emne du allerede har beskæftiget dig med eller i helt nye problemstillinger.

 

Karrierevejledning på AAU

AAU Karriere giver sparring på din karriere. Mens du studerer på AAU, kan du deltage i karriere- og jobrelaterede arrangementer og booke karrierevejledningssamtaler til en snak om fx:

  • Ansøgning og cv
  • Praktik- og studiejobsøgning
  • Kompetencer – både de faglige og de mere personlige
  • Gode værktøjer til at finde rundt i dine karrieretanker
  • At få hul på jobsøgningen, inden du bliver færdiguddannet

 

LÆS MERE OM AAU Karriere her