Forskning
Samarbejde

Medialogi

Mads B., Medialogistuderende

Mads B., Medialogistuderende

"Jeg har interesseret mig for computere, elektronik og naturvidenskab, siden jeg var lille."

Jeg begyndte at læse Medialogi i september 2013. Jeg havde besluttet mig for at søge ind, dengang jeg læste HTX på Teknisk Gymnasium i Viby ved Aarhus. Det var min fætter, der fortalte mig om uddannelsen og hvordan de programmerede alle mulige interessante, kreative ting. På HTX havde jeg fornøjelsen af at prøve kræfter med app- og spilprogrammering samt noget robotteknologi. De emner interesserede mig meget, så derfor besluttede jeg at gå efter dem.

Jeg har interesseret mig for computere, elektronik og naturvidenskab, siden jeg var lille. Som barn var jeg tit med min far på hans elektronikværksted. Jeg syntes, at udstyret der var fascinerende og stillede en masse spørgsmål om, hvordan det alt sammen virkede. Vi havde også en computer, som jeg spillede anderledes og mere ukendte spil på.

Efter at have spillet mange kreative spil både fysisk og på computeren begyndte jeg at interessere mig mere og mere for spiludvikling. Da jeg var ti år, opdagede jeg Game Maker, og jeg begyndte hurtigt at udvikle alle mulige eksperimentelle projekter. Ind imellem lavede jeg et spil, men for det meste var jeg bare fascineret af, hvad der kunne lade sig gøre på en computer. Snart begyndte jeg at forsøge mig med eller læse om andre teknologier og programmeringssprog.

Jeg overvejede meget at læse Datalogi eller noget i den retning, men jeg valgte Medialogi i stedet for, fordi den ikke kun handler om programmering, algoritmer og computere – som jeg godt nok finder interessant – den blander IT med mere humanistiske emner. Jeg så det som en god udfordring at give mig selv. Her var jeg tvunget til også at lære om ting, som jeg ikke ville lære om på andre uddannelser, fx menneskelig perception eller alternative inputmetoder. Det har været en fordel for mig, når jeg fx har designet spil.

På Medialogi har jeg lært rigtig meget om de mere tekniske emner. Man er på uddannelsen virkelig god til at sætte avancerede emner i den rette sammenhæng, hvilket gør dem endnu mere spændende. Jeg har lært en masse om matematiske formler, videnskabelige metoder og programmeringsprincipper på en sjov måde fordi Medialogi sætter det hele i sammenhæng og – vigtigst af alt – jeg har lært hvordan jeg skal gøre brug af både egne og andres evner i gruppearbejde.

Mads bang Hoffensetz, Medialogistuderende (2016)