AAU logo

Matematik

Studerende fortæller

Studerende fortæller

Benjamin Støttrup, studerende på Matematik, fortæller om uddannelsen

"Det, jeg synes, er særligt ved at læse Matematik, er abstraktionsniveauet"

”Da jeg skulle søge ind på en videregående uddannelse, overvejede jeg, om jeg skulle læse Matematik eller Fysik. Siden gymnasiet har jeg ikke været i tvivl om, at jeg ville læse en af de to uddannelser. I sidste ende valgte jeg Matematik, da jeg synes, de abstrakte aspekter af matematikken er meget spændende.

Ud over valget af uddannelse var jeg i tvivl om, hvor jeg ville studere. Her faldt valget på Aalborg bl.a. på grund af det projektarbejde, man har. Aalborgs model med 15 ECTS i kurser og 15 ECTS i et projekt pr. semester, synes jeg, fungerer godt. Især i projektarbejdet har man som studerende (nogle gange) mulighed for at fordybe sig i den matematik, man synes er særligt interessant.

Det, jeg synes, er særligt ved at læse Matematik, er abstraktionsniveauet. Man kommer hurtigt væk fra matematik, som man kender det fra gymnasiet. Derudover er det en uddannelse med rigtig mange retninger, man kan fordybe sig i, hvilket er godt, hvis man er en nysgerrig studerende.

En typisk dag på studiet for mig foregår typisk fra 8.15 til 16.15 på universitetet. Når vi ikke har kurser, bruger vi tiden på projektarbejde. Kurserne består typisk af blokke af forelæsninger og opgaveregning. Opgaveregningen er der, hvor jeg rigtigt får forståelse for stoffet. Først når jeg selv sidder og pusler med tingene, falder brikkerne rigtig på plads.”

 

Benjamin Støttrup, studerende på Matematik.