AAU logo

Matematik

studerende fortæller

studerende fortæller

Pernille Andersen, studerende på Matematik, fortæller om uddannelsen

"Matematik på AAU er fantastisk på grund af den unikke studieform med gruppearbejde om virkelighedsnære problemstillinger"

"Til trods for at matematik altid har været mit hjerteblod, havde jeg aldrig regnet med at jeg skulle læse det på universitetet, men her er jeg, og jeg har aldrig nogensinde fortrudt, at jeg valgte Aalborg Universitet. At læse matematik på AAU er fantastisk på grund af den unikke studieform med gruppearbejde om virkelighedsnære problemstillinger, hvor ens argumentationsevner kommer på prøve, når en teori skal forsvares. Vi har fx skrevet om Firfarveproblemet, Rubiks terning samt lavet en statistisk model til at prædiktere huspriser. Det giver et helt utroligt sammenhold at arbejde på den måde, og hver eneste gang, jeg har afleveret et projekt, giver det et rush af tilfredshed og stolthed, og jeg ved med sikkerhed, at jeg aldrig kunne være nået frem til samme resultat uden min gruppe.


Jeg har altid drømt om at undervise, idet jeg mener, det smukkeste, man kan give et andet menneske, er sin viden. For at blive gymnasielærer skulle jeg kombinere matematikken med et sidefag. Til min egen store overraskelse valgte jeg faktisk engelsk, hvilket jeg har haft svært ved hele livet, men takket været en fantastisk lærer i 3.g valgte jeg at tage chancen (man kan jo ikke bare give op på forhånd!). Det er to vidt forskellige fag, jeg har valgt at kombinere, og det kan godt være både svært og hårdt at skulle skifte tankegang så meget, men til gengæld føler jeg, at dette skift giver mig en bedre forståelse af fagenes forskellighed og i sidste ende en uundværlig kompetence som underviser."

Pernille Andersen, studerende på Matematik med sidefag i Engelsk