Forskning
Samarbejde

Matematik-teknologi

Kandidatmuligheder

Kandidatmuligheder


Civilingeniør i Matematik-Teknologi

Med en bacheloruddannelse i matematik-teknologi får du bl.a. adgang til en 2-årig kandidatuddannelse som civilingeniør (cand.polyt.) fx:

På kandidatuddannelsen får du en solid faglig indsigt i teori og metoder på højt niveau inden for anvendt matematik, teknisk videnskab og deres samspil. Du bliver i stand til at identificere, formulere og analysere komplekse matematiske og teknologiske problemstillinger.

Du vil beskæftige dig med områder som: signal-/informations- og databehandling i teknologiske systemer, informationsteori og kodning, automatiseret læring, komprimeret signal/dataanalyse og syntese samt tidsrækker. Du lærer også, hvordan du implementerer de avancerede metoder i fx moderne computersystemer (mobile enheder, parallelle maskiner og supercomputere).

Under hele uddannelsen vil du gennem projektarbejdet have tæt kontakt til samarbejdspartnere i erhvervslivet, hvor du sammen med din gruppe vil løse problemstillinger.

Problemstillingerne kunne eksempelvis være udvikling af metoder til at reducere måletiden for scanninger i sygehusvæsenet, søgning efter sygdomsmønstre i DNA for mennesker og dyr eller udarbejdelse af modeller for finansielle transaktioner med det formål at optimere afkast på investeringer.
 

ANDRE KANDIDATMULIGHEDER

Med en bachelor i matematik-teknologi låser du dig ikke fast til et bestemt uddannelsesforløb. Din bachelorgrad giver dig nemlig adgang og mulighed for at vælge en anden relevant kandidatuddannelse - enten på AAU eller på en anden uddannelsesinstitution. Se dine muligheder for andre uddannelser på AAU via uddannelsestjekker.

Læs mere om uddannelsen

Hvad er en kandidatuddannelse?

Hvad er en kandidatuddannelse?

En kandidatuddannelse er en toårig overbygning på en bacheloruddannelse, som du afslutter med et speciale. Efter bestået eksamen får du en kandidatgrad.

Optagelseskravet til en kandidatuddannelse er en færdiggjort bacheloruddannelse fra AAU eller et andet universitet. Til enkelte kandidatuddannelser har også bestemte professionsbachelorer adgang.
 

Se AAU's kandidatuddannelser