AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Matematik-økonomi

Studerende fortæller

Studerende fortæller

Jeppe Egede Skjoldahl, studerende på Matematik-Økonomi, fortæller om uddannelsen

”det er så fedt når man endelig ser ”lyset””

Hvilke overvejelser gjorde du dig, da du bestemte dig til at begynde på en matematikuddannelse?

”Jeg valgte matematik-økonomi kun på baggrund af min interesse for matematikken. Jeg havde forinden hørt, at matematik-økonomi primært er en matematikuddannelse, hvilket jeg kan bekræfte. Dette kan godt overraske nye studerende, der måske starter i troen om en fordeling på 50/50 mellem matematik og økonomi. Min erfaring siger, at fordelingen nok nærmere er 80/20 i matematikkens favør. F.eks. har opbygningen af semestrene indtil videre bestået af tre kurser, hvoraf kun et har omhandlet økonomi, foruden semesterprojekterne hvori hovedparten har været matematik.

På senere semestre (jeg går på nuværende tidspunkt på 4. semester) vil matematikken og økonomien smelte mere sammen.   

Jeg kommer fra STX, og havde derfor ikke haft økonomiske fag, men dette har vist sig ikke at være noget problem.”

Hvad er det særlige ved at læse Matematik-Økonomi?

”Som studerende skal man være parat på, at nogle gange kan en enkelt linje i matematik-bogen tage længere tid at læse (hvis man vil forstå den i dybden) end et kortere essay fra gymnasiet. Dette kan til tider være frustrerende, men det er så fedt når man endelig ser ”lyset”, og det er derfor også en af de ting, der tiltaler mig mest ved uddannelsen. Og så er det en ting, man relativt hurtigt vænner sig til.

 Et af de punkter hvor matematik-økonomi adskiller sig fra matematik er, at vi har mere fokus på anvendelsen af matematikken på virkelige problemer. Fx kunne vi på 2. semester løse et problem stillet af et firma fra Aalborg ved at opstille det på en facon sådan at en algoritme fra 1956 (kaldt Dijkstra's algoritme) kunne implementeres (i et programmeringssprog) og anvendes.

 Desuden er det fedt, at have dygtige og passionerede vejledere og undervisere, og det er bestemt også et plus at det matematiske institut er relativt lille, da det styrker sammenholdet.”

Hvordan går en typisk dag på studiet?

”En typisk dag kunne gå med gruppearbejde fra morgenen til middag, og så en eftermiddagsforelæsning med efterfølgende opgaveregning.”

Hvad vil du bruge din uddannelse til?

"Et plus ved at læse Matematik-Økonomi er de mange jobmuligheder. Tiden må vise, hvad jeg brænder mest for.”

Jeppe Egede Skjoldahl, studerende på Matematik-Økonomi