AAU logo
Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Matematik-økonomi

Studerende fortæller

Studerende fortæller

Jesper Haar Jakobsen, studerende på Matematik-Økonomi, fortæller om uddannelsen

"Jeg var interesseret i at få den bredeste indsigt i matematikkens muligheder"

”Jeg har altid været glad for matematik, og det har også altid været det fag, jeg har fået de bedste karakterer i, så jeg var ikke så meget i tvivl om, at jeg ville tage en uddannelse, hvor matematikken havde en væsentlig rolle. Jeg overvejede samtidig, om jeg skulle læse økonomi, da det altid har interesseret mig.

Jeg endte med at fravælge økonomi lidt på den baggrund, at jeg ikke havde gået på handelsskolen men gymnasiet, hvilket jeg nu ved, var en dårlig begrundelse. Valget faldt derfor på den rene matematiklinje, fordi jeg gerne ville lære om så mange forskellige områder af matematikken som muligt. Jeg var interesseret i at få den bredeste indsigt i matematikkens muligheder.

Jeg synes, at det særlige ved matematikstudiet er, at du kommer til at arbejde med rigtig svær teori. Der kan gå utrolig lang tid, hvor man føler, at man ikke rigtig fatter noget af det, der foregår, indtil man får knækket koden, og man finder en mening i det hele. Man skal være klar over, at teorien helt klart er i højsædet på bacheloruddannelsen, hvor det anvendte kommer i anden række.”

Jesper Haar Jakobsen, studerende på Matematik-Økonomi.